Toon mij uw poep en ik vertel over uw gezondheid!

"Wilt u even wat dieper bukken, zodat ik het wattenstaafje rectaal kan inbrengen? Bedankt voor uw medewerking, ik heb genoeg!"

Van speeksel naar poep!

De nieuwe teststraat is net in gebruik en iedere bezoeker laat gewillig zijn broek zakken, voor de afname van een poepmonster. Ziet u het voor zich?
Flauwekul natuurlijk... toch niet helemaal.

Toon mij uw poep en ik vertel over uw gezondheid

Laatst kreeg ik een buisje thuisgestuurd voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Even in mijn poep steken en terugsturen naar het lab.

COVID19... zoekt zwak microbioom

Maar ze kunnen in het onderzoekslab natuurlijk veel meer meten in de faeces, zoals het aantal en de aard van de bacteriën. Een zwak microbioom is een belangrijke voorspeller voor de kans op ... Covid.

Van speeksel in de teststraat naar poep in de toiletpot

Wie erom vraagt krijgt gratis een chip in zijn toiletpot gemonteerd. Deze analyseert bij elk bezoek alle shit die het over zich heen krijgt en bericht bij een ernstig verzwakt microbioom, direct een diëtist in de buurt. Deze geeft de getraceerde persoon opdracht direct 24 uur niet te eten en te drinken en vervolgens een dieetvoorschrift te volgen: veel groentes, weinig koolhydraten, verzadigde vet in plaats van suiker. Geen ultrabewerkte voeding geen alcohol of frisdrank. "Samen maken we Nederland gezonder": klinkt toch een stuk vriendelijker dan het militaire: "Samen krijgen we het virus eronder"!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.