IN HET GIPS? HOE DOE JE DAT TIJDENS CORONA?

Het afgelopen jaar is dankzij Covid-19 (hand)hygiëne nóg belangrijker geworden in ons dagelijks leven.

Het advies ‘was je handen stuk’ kan elke Nederlander inmiddels dromen. Maar… hoe doe je dat als je de pech hebt in het gips te zitten? Je mag met gips toch niet met water en zeep in aanraking komen? Of desinfectiemiddelen gebruiken? Essity, leverancier van kunststof gipsproducten, heeft met onafhankelijk onderzoek aangetoond dat je met hunsynthetische gipsproducten en vloeistofbestendige watten handen kunt wassen en zelfs desinfectiemiddelen kunt gebruiken. Ook een douche nemen, in bad gaan ofzwemmen is gewoon mogelijk zonder extra beschermende maatregelen. 

Synthetisch gips is water- én desinfectiemiddelbestendig

Het kunnen wassen met water en zeep bij synthetisch gips is al eerder door Essity aangetoond. Recent is ook het effect van (hand)desinfectiemiddelen op kunststof gipsverband in combinatie met vloeistofbestendige watten onderzocht[1]. Er zijn tests uitgevoerd om de invloed van deze middelen op de stevigheid van synthetisch gips te meten. Immers de sterkte mag niet aangetast worden, want dat is een belangrijke eigenschap voor de goede werking van een kunststof gipsverband.

Welke invloed heb je als ‘patiënt’ op de keuze van het soort gips?

Als je een gipsverband nodig hebt vraag dan aan de gipsverbandmeester in het ziekenhuis naar een kunststof gipsverband. Je kunt meestal kiezen uit alle kleuren van de regenboog. Of je kiest een van de stoere of lieve prints met camouflage, hondenpootjes, voetballers en nog veel meer. Dit kunststof gipsverband, samen met vloeistofbestendige watten, heeft naast het kunnen wassen met water en zeep of desinfectiemiddelen ook andere voordelen:

  • Draagt licht, het kan vanwege de sterkte van het materiaal zeer ‘dun’ toegepast worden
  • Is comfortabel door de zachte randen van de vloeistofbestendige watten
  • Geeft meer bewegingsvrijheid, vanwege de betere vormbaarheid
  • Door de water- en desinfectiebestendigheid kun je een douche of bad nemen én zelfs zwemmen zonder extra beschermende maatregelen

Met synthetisch gips kun je dus heel eenvoudig aan de Corona-hygiëne-adviezen voldoen.

 

[1] Delta-Cast® en Delta-Lite® - Het effect van handdesinfectiemiddelen op synthetisch gipsverband

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.