Trendy schoenen die bijdragen aan gezonde voeten

Je loopt risico op klachten aan je voeten, rug en benen, als je verkeerd schoeisel draagt. Kies de juiste schoenen voor gezonde voeten.

Het is belangrijk dat schoenen een goede pasvorm hebben en lekker zitten, want je draagt ze een groot gedeelte van de dag. Bovendien loop je het risico op klachten aan je voeten, rug en benen, als je verkeerd schoeisel draagt. Nu de herfst is aangebroken en je jouw garderobe aanpast aan het seizoen, is het een goed moment om een nieuw paar comfortabele schoenen aan te schaffen. Maar die staan niet per definitie bekend als elegant en modieus. Dat schoenen met een goede pasvorm en een gezond voetbed er ook trendy uit kunnen zien, bewijst het merk Ecco al sinds de jaren zestig. In het Deense design voeren vorm, functie en eenvoud de boventoon. Ook dit najaar is er een gevarieerde collectie met bijvoorbeeld stoere Ecco boots voor dames en heren. 

Vernieuwende materialen 

De filosofie van de Ecco-designers luidt dat elke schoen de voet precies hoort te volgen. Zij maken hun ontwerpen op basis van de gegevens van duizenden voetbewegingen en zoeken voortdurend naar manieren om de stabiliteit, de pasvorm en het comfort verder te optimaliseren. Ook wordt er steeds weer naar vernieuwende materialen gezocht, die de schoenen niet alleen comfortabel maar ook mooi maken. Er is een glansrol weggelegd voor het leer van de Yak. De habitat van dit dier bevindt zich op de bergtoppen van de Himalaya. Het leer is superzacht en drie keer zo sterk als gewoon leer omdat het uiterst dunne collageenvezels bevat. Wat dit leer extra interessant maakt, is dat er een gedragen leer-look verschijnt naarmate je de schoenen langer draagt. 

Anatomie van de voet 

Ben je voor het herfst-winterseizoen ook op zoek naar een trendy schoen waar je de hele dag heerlijk op kunt lopen? Onder de tientallen modellen vind je altijd een nieuw paar favoriete schoenen. Prettige aan de damesschoenen en herenschoenen is dat er voor elke specifieke voet een geschikte schoen te vinden is. Alle schoenen worden ontworpen conform de anatomie van de voet. Stiksels, geponste accenten en andere details, worden zoveel mogelijk met de hand vervaardigd. Dat geldt ook voor de dames- en heren sneakers van Ecco, die je uitstekend kunt combineren met een zorgvuldig gekozen outfit. Met welke fraaie schoenen ga jij dit najaar comfortabel op pad?  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.