Zo verzorg je jouw voeten het beste

Onze voeten krijgen heel wat te verduren. Ons hele leven lang dragen ze ons hele lichaam. Het is dus belangrijk om je voeten goed te verzorgen.

Bovendien wil je natuurlijk ook mooie verzorgde voeten hebben, zodat je niet nagestaard wordt als je een zwembad of sauna bezoekt. Hieronder een aantal waardevolle tips om je voeten flink in de watten te leggen. Echt, ze verdienen het!

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt eigenlijk voor alles. Het is voor je voeten belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan goed schoeisel. Schoenen van rubber of nylon laten vrijwel geen lucht door. Die draag je bij voorkeur zo kort mogelijk, omdat je voeten er niet goed in kunnen ademen. Hetzelfde geldt in veel gevallen voor sportschoenen. Bij voorkeur wissel je elke dag van schoeisel, zodat de schoenen zelf goed kunnen drogen. Sokken (liefst van wol of katoen) trek je aan om meerdere redenen. Op de eerste plaats beschermen ze de voet, maar ze nemen ook vocht op, waardoor de schoen minder vochtig wordt. Trek dagelijks schone sokken aan en bij voorkeur ook na intensieve fysieke inspanning.

Verwijder eelt op tijd

Wanneer de huid van je voeten te maken krijgt met wrijving en druk, kan eelt ontstaan. Dit is een verdikking of verharding van de huid, die je lichaam aanmaakt als reactie op de situatie. Het eelt dient ter bescherming van de huid, maar is een voedingsbodem voor bacteriën. Het eelt neemt namelijk veel vocht op en bacteriën voelen zich er daarom erg thuis. Eeltvorming kan een indicatie zijn dat je schoenen niet goed passen. Probeer dus eerst na te gaan wat de oorzaak is, voordat je het eelt verwijdert. Het verwijderen doe je met behulp van een eeltsponsje of eeltschaaf. Deze attributen zijn in elke drogisterij en apotheek te koop. Er bestaat ook crème om eelt mee te laten verdwijnen.

Kalknagels aanpakken

Kalknagels zijn niet alleen lelijk om te zien, maar ook besmettelijk. Een kalknagel is niet hetzelfde als een schimmelnagel, al zijn er wel overeenkomsten. Het is een verdikte, brokkelige nagel die meestal gelig van kleur is. In veel gevallen is de candidaschimmel de boosdoener, deze schimmel tast de nagel aan. Doe je er niets aan, dan kan die schimmel ook je andere nagels aantasten. Een kalknagel kan echter ook ontstaan door ouderdom of door een verhoogde aanmaak van de stof keratine in je lichaam. Sommige mensen gebruiken azijn om kalknagels te behandelen, maar volgens experts heeft dat weinig zin, omdat het de schimmel niet doodt. Er bestaan effectieve middelen om kalknagels aan te pakken, deze middelen zijn bij drogisterijen en apotheken verkrijgbaar.

Een weldadige voetmassage

Natuurlijk kun je jouw voeten door een professional laten masseren. Heb je daar het geld niet voor over, maar wil jij je voeten wel eens extra verwennen? Dan volgt hier een eenvoudige tip: koop een zakje knikkers! Reinig je voeten eerst in een teiltje met warm water en schrob ze goed schoon. Daarna gooi je de knikkers in het teiltje en zet je beide voeten op de knikkers. Nu is het een kwestie van de voeten heen en weer bewegen, terwijl je enige druk uitoefent. Zo heb je heel eenvoudig een voetzoolmassage zonder dat het je veel geld kost!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.