Zo kun jij werken binnen de uiterlijke verzorging

Ambieer jij een beroep in de uiterlijke verzorging, waarbij je je bezighoudt met de gezondheid en de schoonheid van het menselijk lichaam?

Om binnen deze branche te werken, is een jarenlange bacheloropleiding niet nodig. Zo kun je na het afronden van een cursus in het vak van pedicure of als schoonheidsspecialiste werken. In deze blog vertellen we meer over deze twee beroepen en de cursus die je hiervoor kunt volgen 

Werken als schoonheidsspecialiste

Zou jij graag anderen willen verwennen met een heerlijke lichaams- en gezichtsbehandeling? Jouw taak als schoonheidsspecialiste is om de natuurlijke schoonheid van jouw cliënt te bevorderen en diegene daarnaast heerlijk te laten ontspannen. Na het volgen van een schoonheidsspecialiste cursus heb je dan ook kennis over veel verschillende manieren waarop jij deze taak kunt volbrengen. Denk daarbij aan kennis van verschillende ontharingstechnieken, manicure, gelaatsverzorging, massage en bijvoorbeeld make-up. Omdat je natuurlijk met mensen zal gaan werken, zullen de lessen die je volgt voornamelijk praktijkgericht zijn, maar er zal ook zeker theorie aan bod komen. Als schoonheidsspecialiste zal je schoon, veilig en verantwoord te werk moeten gaan. Daarom zal je alles leren over anatomie, fysiologie, pathologie, hygiene, materialen- en productenleer en klantvriendelijk werken. Na afloop van de cursus kun je te werk gaan als volwaardige schoonheidsspecialiste in een salon, spa of als zelfstandig ondernemer.

Werken als pedicure

Het werken als pedicure is ook zeker mogelijk na het volgen van een kortdurende opleiding. Als pedicure verhoog jij het welzijn van jouw cliënt door de voeten te verzorgen. Een opleiding tot pedicure zal, net als de cursus tot schoonheidsspecialiste, deels theoretisch en deels praktisch zijn. Wanneer jij de opleiding pedicure hebt afgerond, heb jij kennis van anatomie, huid- en nagelaandoeningen en voet- en teenafwijkingen. Verder leer je zaken over hygiëne, wondverzorging, anamnese en de gezondheidsleer. Omdat pedicure een klantgericht beroep is, leer je op de opleiding natuurlijk ook hoe je met je klanten om moet gaan. Precisie en communicatieve vaardigheden zijn dan ook belangrijk om dit beroep te kunnen beoefenen. In het praktische gedeelte leer je voetbehandelingen, zoals het knippen, vijlen en frezen van nagels, het verwijderen van likdoorns en eelt, het verhelpen van ingegroeide teennagels en ook het verzorgen van de huid. Daarnaast leer je hoe je een goede voetmassage kunt geven. Ook zal je na afloop van deze cursus kunnen werken als pedicure.

Is het werken in de uiterlijke verzorging iets voor jou? Je kunt je gemakkelijk inschrijven voor een cursus waarbij je kunt kiezen uit verschillende lesindelingen om het rooster te creëren dat het beste bij jouw schema past.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.