Alles wat je zou moeten weten over neuscorrecties

Echte schoonheid zit van binnen? Je zou haast zeggen dat veel mensen er tegenwoordig een andere gedachte op nahouden.

Het aantal mensen dat kiest voor een cosmetische chirurgische ingreep stijgt. Met name jonge vrouwen kiezen er bijvoorbeeld steeds vaker voor om hun neus te laten corrigeren. Kennelijk zijn ze lang niet altijd tevreden met de grootte of de vorm van hun reukorgaan en moet het mes erin. Dat dit ook heel verkeerd kan uitpakken, nemen ze als risico op de koop toe.

Klein maar fijn

Het lijkt erop dat een kleine en onopvallende neus het modebeeld domineert. Iemand met een onopvallende neus zou aantrekkelijker gevonden worden. Goedkoop is zoiets overigens niet, want als je een complete neuscorrectie wilt laten uitvoeren, ben je daarvoor gemiddeld tussen de zesduizend en zevenduizend euro kwijt. Wil je alleen de neusvleugels wat smaller laten maken, dan valt het bedrag aanmerkelijk lager uit. Houd er wel rekening mee dat je dit bedrag helemaal zelf zult moeten ophoesten, er is immers geen medische reden voor de ingreep en dus worden de kosten niet door je verzekeraar vergoed. Wanneer je op grond van een verklaring van je huisarts kunt aantonen dat je een scheef neusschot hebt, bestaat soms wel de mogelijkheid om een beperkt deel van de kosten voor de ingreep vergoed te krijgen.

Risico

Een te grote neus wordt over het algemeen vaak als reden genoemd voor het aanvragen van een cosmetische ingreep. Anderen zijn weliswaar tevreden met de omvang van de neus, maar vinden dat het puntje van het reukorgaan niet goed staat. Plastisch chirurgen verdienen er een goede boterham aan, maar als het mis gaat, ziet je gezicht er uiteindelijk minder fraai uit. Het is daarom verstandig om altijd goed te checken door wie je geopereerd gaat worden. Hoeveel ervaring heeft deze chirurg met dergelijke operaties? De kans op een resultaat naar tevredenheid is over het algemeen groter wanneer de chirurg veel ervaring heeft op dit gebied. Zo voorkom je dat later een hersteloperatie nodig is, want ook dan moet je nog maar afwachten in hoeverre de zaak nog te redden valt.

Mooi zonder ingreep

Liever niet onder het mes? Voor kleinere neuscorrecties bestaat ook de mogelijkheid om dit met behulp van fillers te doen. Wanneer je bijvoorbeeld een bult in je neus hebt, kun je die verdoezelen door net ervoor en erna wat extra volume te creëren. Hierdoor valt de bult niet meer op. Ook dit brengt uiteraard risico’s met zich mee, want door de neus lopen veel bloedvaten. Een behandelaar moet precies weten wat hij doet, omdat de fillers niet in de bloedbaan terecht mogen komen. Een correctie van de neus op basis van fillers wordt ook wel een liquid nose job genoemd.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.