Slank en smaakvol koken met de slowcooker

Is dit het nieuwe onmisbare keukenapparaat? Wel als je een kookliefhebber bent en openstaat voor nieuwe, gezonde kooktechnieken!

Kijk je wel eens naar 24Kitchen of Heel Holland Bakt? Dan heb je de slowcooker vast wel eens voorbij zien komen. Deze nieuwe trend verovert de kook- én sportwereld. Iedere keukenprinses of sportman heeft er wel een in zijn keuken staan. De slowcooker staat bekend om het bereiden van vetarme gerechten die hun rijke smaken behouden. Is dit het nieuwe onmisbare keukenapparaat? Wel als je een kookliefhebber bent en openstaat voor nieuwe, gezonde kooktechnieken! 

Wat is een slowcooker

Allereerst, wat is een slowcooker nu eigenlijk? Voor degenen die nog niet bekend zijn met de trend: een slowcooker is vergelijkbaar met een moderne stoofpan. Deze keukenmachine laat ingrediënten voor langere tijd op een relatief lage temperatuur koken of langzaam garen. De slowcooker varieert in allerlei kleuren en maten, met de Crockpot als bekendste en bestverkochte slowcooker. Met deze nieuwe manier van koken, kun je tal van verschillende gerechten klaarmaken!

Gezonde manier van koken

Voor mensen die gezonder willen eten, kan de slowcooker een goed hulpmiddel zijn. Dankzij de slowcooker worden ingrediënten op zo’n manier gegaard dat alle voedingsstoffen in de pan blijven. Zo gaan de sappen van vlees niet verloren, maar trekken deze volledig in het gerecht. Hierdoor is de smaak heerlijk! Daarnaast gebruik je geen toegevoegde vetten bij deze nieuwe manier van koken, omdat het vet van nature al aanwezig is in het gerecht. Een stuk gezonder dus!

Altijd een warm gerecht

Tevens biedt koken met een slowcooker voordelen voor mensen die vaak van huis zijn. Zo bieden slowcookers met timer de optie om gerechten te laten koken of garen, zelfs wanneer je niet thuis bent. De warmhoudstand zorgt ervoor dat de producten ook na de aangegeven tijd warm blijven. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld in de file staat en later thuis bent dan gepland. Zo tref je aan het einde van de dag altijd een heerlijk gegaard gerecht aan!Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.