Seks tijdens eerste date?

Seks tijdens eerste date? Vrouwen hebben het niet zo op seks tijdens de eerste date. Dat blijkt uit een onderzoek van Mentoday.

nl onder ruim 1.100 single vrouwen. Heel wat mannen doen hun uiterste best om direct bij de eerste ontmoeting te ‘scoren’ maar vrouwen voelen er niet zoveel voor om meteen al na de eerste ontmoeting tussen de lakens te duiken. Opvallend: Lovehoney, een bedrijf dat handelt in seksspeeltjes, liet ook een onderzoek uitvoeren, de uitkomsten daarvan staan haaks op de gegevens hierboven. Volgens dat onderzoek, waaraan 2.250 mensen deelnamen, heeft 59% van de mannen en 57% van de vrouwen seks na de eerste ontmoeting. Deze bedavonturen resulteren in één op de drie gevallen in een nieuwe afspraak met de betreffende sekspartner. Heel anders zijn dus de resultaten van het onderzoek dat Mentoday uitvoerde. Daaruit valt de conclusie te trekken dat slechts 1% van alle ondervraagde vrouwen het ziet zitten om al op de avond van de eerste ontmoeting seks met elkaar te hebben. Maar liefst 45% van de vrouwen geeft de voorkeur aan een goede zoen en 47% kiest ervoor om een vervolgafspraak te maken en dus ‘het’ moment nog even uit te stellen. De vrouwen die deelnamen aan het onderzoek gaven aan dat ze enkele malen per jaar een date hebben, waarbij ongeveer een vijfde echt serieus op zoek is naar een vaste relatie. De andere vrouwen willen vooral een gezellige avond beleven en zien verder wel wat er van komt. Het traditionele rollenpatroon waarbij de man initiatief toont bestaat nog altijd, want ongeveer 75% van de vrouwen vindt het fijn wanneer de man na de date als eerste contact zoekt, bijvoorbeeld door een bericht te sturen per e-mail of via WhatsApp. Een opvallend detail is overigens de wijze waarop mannen en vrouwen de date willen invullen. Mannen gaan liever eerst samen een hapje eten en daarna naar een bar om iets te drinken, vrouwen drinken liever eerst iets en willen dan aansluitend naar een restaurant. Op internet staan diverse lijstjes met ‘gouden tips’ voor de eerste date. Een aantal nuttige tips zijn op http://rubriek.nl/relatie/10tips_eerste_date/1.php te vinden.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.