Salade veldsla

Deze heerlijke salade met veldsla is lekker fris.

Salade veldsla, zilveruitjes en jonge radijs.

Ingrediënten (voor 4 personen)
- 20 walnoten
- 250 gram veldsla
- 2 aardappels, ongeschild (bijvoorbeeld Frieslander)
- 1 bosje jonge radijs
- 1 theelepel selderijzout

Voor de zoetzure zilveruitjes
- 100 gram zilver uitjes, schoongemaakt
- 1 dl rode wijn azijn
- 100 gram suiker

Voor de mosterddressing
- 4 eetlepels azijn
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel honing
- 3 dl olie
- zout

1. Maak zoetzure zilveruitjes: meng water, azijn en suiker en kook 1 minuut. Snijd de zilveruitjes doormidden en leg ze in de oplossing. Laat ongeveer 1 uur intrekken. 

2. Doe olie, mosterd, azijn, honing en zout bij elkaar. Klop tot een dressing, of gebruik daarvoor een staafmixer, zet koud weg.

3. Was de radijzen. Haal van acht radijzen ook de steeltjes eraf, laat de andere zitten, dat ziet er straks leuk uit op het bord. Schaaf de radijzen zonder steeltjes in dunne plakjes.

4. Snijd de overgebleven radijzen doormidden. Doe ze in een kom met wat selderijzout en een beetje olijfolie en meng door elkaar.

5. Boen de aardappels goed schoon onder stromend water, schil ze niet. Doe ze in een pan met een flinke laag koud water en zout en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken. Giet af, leg elke aardappel op een velletje aluminiumfolie, bestrooi met zout, besprenkel met olie en pak in. Pof de aardappelen, 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Snijd ze in mooie gelijkmatige stukjes en laat die afkoelen.

6. Leg de veldsla op het bord in een rondje, leg de aardappelstukjes hierop. Strooi de radijsjes er overheen, net als de zoetzure zilveruitjes. Leg als laatste de walnoten erop.

7. Maak af met de dressing.
www.vorkenmes.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.