Soep van zoete aardappel en wortel

De zoete aardappel, bataat of batata dushi zoals wij hem op Curacao kennen, heeft veel weg van een aardappel maar is eigenlijk een knol. Naast dat hij van nature een heerlijke, zoete smaak heeft, zit hij bomvol vitamine A en C, calcium, magnesium, kalium en anti-oxidanten.

Redactie

Hier vinden we 2 verschillende soorten in de schappen: één met oranje vruchtvlees en één met crèmekleurig vruchtvlees. Ik kies zelf altijd voor de oranje variant vanwege de prachtige kleur. De zoete aardappel valt bij kinderen ook erg in de smaak vanwege de natuurlijke, zoete smaak. Zeker proberen dus, deze heerlijke soep!

Zoete Aardappelsoep met Wortel
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de soep 40 gram boter 100 gram witte ui, in blokjes 1 selderie stengel, in plakjes 500 gram zoete aardappel (liefst oranje), in blokjes 100 gram wortel, in plakjes 1 liter groentebouillon of kippenbouillon (bij voorkeur huisgemaakt) versgemalen peper en zeezout Om te garneren 4 eetlepels lente-ui, in ringen 4 eetlepels geklopte room, aangemaakt met een snufje zout 1 theelepel walnoten, in stukjes

Bereidingswijze
Smelt de boter in een kleine soeppan en laat de ui en selderie hier 5 minuten zachtjes in sudderen. Voeg de zoete aardappel, wortel en een snufje zout toe, schep om, doe de deksel op de pan en laat de groenten 10 minuten ‘zweten’.  Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn, ongeveer 20-25 minuten.  Laat een beetje afkoelen en pureer alles in een blender. Warm de soep weer op in de pan en breng op smaak met peper en zout. Serveer met een lepel geklopte room, lente-ui en wat gehakte walnootjes.
www.wild-cooking.com    

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.