Rawfood chocoladerepen
Deze chocoladerepen zijn zo makkelijk te maken en zo lekker om in je koelkast te hebben liggen voor als je trek hebt. Rauwe cacao bevat vitamines en mineralen, waaronder B-vitamines, calcium, magnesium, kalium, ijzer, mangaan, chroom, koper en nikkel.
Het is echt ontzettend makkelijk te maken dus probeer het eens!
Wat zit er in de repen op de foto:
- gemengde fijngehakte rauwe noten en/of pitten - gedroogde cranberries - gedroogde moerbeien - rauwe cacaopoeder - cacaoboter (niet te verwarren met kokosolie) - kokosboter - 1 eetlepel amandelpasta - koekkruiden en kaneel - 1 eetlepel honing en 1 eetlepel ahornsiroop Smelt een flink brok cacaoboter tezamen met een eetlepel kokosolie op een heel laag vuur of au-bain-marie. Als het gesmolten is roer je er 2 eetlepels amandelpasta, de honing en ahornsiroop door. Als dit goed is gemengd schep je er een eetlepel cacaopoeder bij. Doe vervolgens alle droge bestanddelen (behalve de cacaopoeder) in een schaal en vermeng dit. Roer hier het vloeibare gedeelte doorheen. Bekleed een plat bakje met plasticfolie, doe hier het mengsel in, druk het goed aan en zet het in de vriezer.
Zodra het hard is, kun je het in stukken snijden en in de koelkast bewaren voor een aantal weken.
www.healthyjeltje.com