Open dag Boskinderen.nl

"We moeten kinderen het gevoel van eenheid met de natuur laten ervaren".

Als wij naar de maatschappij, de scholen en de kinderen van vandaag kijken zien we dat kinderen voornamelijk leren hun denkgeest te ontwikkelen. Kinderen leren haast niets over hun bewustzijn, creativiteit, relatie tot natuur en hun spirituele behoeften.Kinderen verliezen hierdoor hun connectie met de aarde en hiervoor in plaats bouwen ze een band op met bijvoorbeeld elektronica. Het is onze verantwoordelijkheid als ouders en (bos)docenten om kinderen weer met hun voeten op de aarde te zetten. Zo kunnen we ze de echte vreugdes van het leven leren. Vrede, vreugde, liefde en een doel in het leven.  We horen kinderen te leren dat ze een geheel van de schepping zijn en een deel van het geheel. We moeten kinderen inspireren om te denken en te handelen vanuit hun hart. Kinderen zijn de toekomst en zonder kinderen met een band met de natuur kan er geen toekomst zijn! "Het is belangrijk voor een kind om een goede band met de natuur te ontwikkelen" Wij vinden het belangrijk dat kinderen een gezonde band opbouwen met de natuur. Dit doen we door middel van survival activiteiten, zintuigtrainingen en natuurobservaties. We gebruiken de natuurlijke interesses van de kinderen om onze lessen te geven. Dit zorg voor een enorme enthousiasme bij ons en bij de kinderen.

Tijdens onze lessen slaan we regelmatig een brug naar het dagelijkse leven van de kinderen. Boskinderen.nl heeft als doel dat kinderen: 1) zich veilig voelen in de natuur 2) leuke ervaringen op doen in en met de natuur 3) leren hoe ze hun zintuigen kunnen ontwikkelen in de natuur. Boskinderen.nl start vanaf begin september 3 maandelijkse opleiding Survival, Natuur & Creativiteit bij bezoekerscentrum De Hoep. De lessen zijn voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De kinderen komen op speelse wijze in aanraking met de natuur. Op deze wijze zal de belangstelling voor natuur en het (over)leven in de natuur worden opgewekt. Boskinderen.nl geeft al lange tijd Schatzoektochten, Survival & Natuurlessen bij o.a. De Hoep. Door aanhoudende belangstelling starten er weer nieuwe lessen. Kinderen leren bij deze opleiding de natuur beter kennen, vertrouwder raken met het bos, leven in het bos en prachtige kunstwerken maken van natuurlijke materialen. Voorbeelden zijn vuur maken, dromenvangers maken, camoufleren en nog veel meer. De opleidingen “Boskinderen Survival School” en de “Bosmeidenclub De Boselfjes” worden gegeven door Egon en Inge en diverse gastdocenten met hun eigen unieke aanvullende vaardigheden. Nieuwsgierig geworden? Er wordt een open dag gehouden op:

2 september van 10:00 – 12:00 en 13:00 – 15:00 bij bezoekerscentrum “De Hoep” 3 september van 10:00 – 12:00 en 13:00 – 15:00 bij bezoekerscentrum “De Hoep”

Aanmelden of informatie kan via www.boskinderen.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.