Iedereen zou planten in huis moeten hebben

Het lijkt erop dat veel mensen in de afgelopen twee jaar de natuur opnieuw hebben ontdekt.

Een groot deel van onze tijd brengen we binnen door. Binnen in huis, op kantoor, in de fabriek, maar ook in de sportschool, in het café, in een museum of in een concertzaal. Daardoor zijn we eigenlijk nog maar nauwelijks in de natuur. Als veel van die opties wegvallen, kunnen we altijd nog in de natuur terecht. Velen deden dat vorig jaar en ontdekten hoe fijn dat is. Maar de natuur kun je natuurlijk ook in huis halen, in de vorm van een paar mooie planten. En eigenlijk zou iedereen dat moeten doen. Geen groene vingers? Met het juiste advies en een paar minuutjes tijd kan iedereen planten mooi houden. Hier zijn vijf redenen waarom dat een goed idee is…!

Planten geven je zuurstof

Wij hebben zuurstof nodig om te kunnen leven. Planten geven ons die zuurstof. Vooral als de ventilatie binnenshuis niet optimaal is, kunnen een paar grote planten in de ruimte echt het verschil maken.

Planten beïnvloeden je humeur positief

Doordat we ons omringen met planten, wanen we ons iets meer in de natuur. En juist van die natuur krijgen we als mens een mentale opkikker. We komen erdoor tot rust en we voelen ons gelukkiger als er planten in de buurt zijn.

Planten zijn goed voor de concentratie

Ben je met iets belangrijks bezig, maar raak je snel afgeleid? Probeer eens om hetzelfde te doen in een ruimte waar meer planten staan. Je zult merken dat het je minder moeite kost om je te focussen op hetgeen gedaan moet worden.

Planten zuiveren de lucht

Niet alle planten doen dat even goed, maar er zijn voorbeelden van planten die allerlei schadelijke stoffen uit de lucht halen. Die stoffen slaan ze op en breken ze vervolgens af. Daar heb je dus helemaal geen ingewikkelde systemen voor nodig.

Planten brengen je in slaap

Sommige planten stoten bepaalde stoffen uit die een positief effect hebben op onze slaap. Denk maar eens aan lavendel en gardenia. Het is ook bekend dat we rustig worden van de wortels van valeriaan, maar naar verluidt zou ook de geur van deze plant ons sneller in slaap brengen.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.