Wandelen In Duitsland Net Over De Grens

We zijn als mensen gemaakt om lekker actief bezig te zijn en te blijven. Dat is goed voor lichaam én goed voor geest.

Bewegen is gezond! We zijn als mensen gemaakt om lekker actief bezig te zijn en te blijven. Daarom is het leuk en belangrijk dat je, wanneer je een dagje niets te doen hebt, lekker in beweging komt en iets leuks gaat doen. Dat is goed voor lichaam én goed voor geest. Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen. Je kunt een dagje wandelen in de natuur of bijvoorbeeld een dagje uit naar Duitsland. Dit land is niet ver weg, maar biedt prachtige plekken en steden om te bezoeken. Zo ben je een dag lekker en gezond bezig, terwijl je geniet van een prachtig land. In dit artikel hebben we mooie wandelroutes en steden net over de grens in Duitsland voor je op een rijtje gezet. Ga je dus binnenkort een dagje weg en wil je een bezoek brengen aan onze oosterburen? Dan vind je hieronder dé tips voor een heerlijk dagje uit in Duitsland!

Met De Auto Naar Duitsland
Met de auto is Duitsland goed te bereiken. Vanuit de meeste Nederlandse regio’s is men met de auto binnen 1,5 uur in Duitsland. Vlakbij de Duits – Nederlandse grens liggen een heleboel leuke plaatsen die de moeite van het bezoeken waard zijn. Net over de grens liggen steden als Keulen, Essen en de wandelregio de Eiffel. Dit zijn de plekken die we jou aanraden voor een dagje weg om er even lekker tussenuit te zijn:

  • De Eiffel in Duitsland. De Duitse Eiffel is een prachtig gebied om te wandelen. Er lopen hier diverse wandelroutes door dit mooie middelgebergte. Wandel bijvoorbeeld eens een deel van de Eifelsteig, een wandelpad dat begint in Aken en eindigt in Trier. Je zult je verbazen over het mooie landschap en de prachtige natuur om je heen!
  • Een dagje naar Keulen. Keulen is een prachtige stad, net over de grens. In deze stad kan je niet alleen genieten van de schitterende architectuur, maar kan je in december ook terecht voor gezellige kerstmarkten. Deze stad is een absolute aanrader voor mensen die houden van gezellige en mooie steden met veel bezienswaardigheden, fraaie architectuur en een fijne sfeer!
  • Het Teutoburgerwoud. Net over de grens, dichtbij Enschede, vind je het Teutoburgerwoud. Hier kan je mooi wandelen over bij de rotsmuren van Ibbenbüren of in de omgeving van de Dorenther Klippen.
  • De Moezel. De Moezel is een rivier die door Duitsland loopt. Rondom de Moezel vind je prachtige wandelpaden, maar ook gezellige Duitse dorpjes die de moeite van het bezoeken waard zijn. De Moezel ligt niet ver bij de grens met Nederland vandaan en dus is dit een mooie plek voor een dagje weg!
  • Münster. Deze mooie universiteitsstad, waar je kunt dwalen door smalle paadjes en over leuke pleintjes, is de fietshoofdstad van Europa. En het leuke is dat deze stad eigenlijk helemaal niet zo ver van de grens met Nederland ligt. Doe je een dagje Münster? Geniet dan van de architectuur in deze mooie, oude stad en wandel of fiets om meer van de stad te ontdekken.
  • Leipzig. Leipzig wordt ook wel als de kleinere versie van Berlijn gezien. De stad heeft de sfeer van Berlijn, maar dan in het klein. Je vindt hier een combinatie van oude en nieuwe gebouwen, van cultuur en geschiedenis, van hippe, populaire hotspots en oude gebouwen. Leipzig is echt de moeite waard! Wandel langs de muziekroute en lunch daarna op de Karl-Liebknecht-Strasse. Een heerlijke stad voor een fijn dagje weg!
  • De Vulkaaneifel. De Vulkaaneifel is een bijzonder gebied. Het vroegere vulkanische landschap heeft dit gedeelte van de Eifel gevormd. Nog steeds vind je er kratermeren en bijzondere landschappen. Of er hier ooit weer sprake gaat zijn van vulkanische activiteit weet niemand, maar de sporen die vroegere vulkanen hier hebben achtergelaten zijn de moeite waard! In de Vulkaaneifel kan je prachtige wandelingen maken. Er is hier dus genoeg te ontdekken!
  • Ahornweg. Dit is een wandeling van 100 kilometer door het natuurpark in het Ösnabrucker land. Je vindt hier mooie wandelpaden, knusse dorpjes en stadjes, mooie bezienswaardigheden en gezellige restaurantjes waar je als tussenstop iets kunt eten. De wandelroutes zijn hier mooi, rustig en soms wat pittig door de hoogteverschillen, maar met deze mooie plek zo dichtbij huis raden wij je aan om deze plek een kans te geven!
  • Xanten. Deze stad is bijzonder, dankzij haar geschiedenis. Je vindt hier Romeinse opgravingen in het archeologisch park en de geschiedenisliefhebber kan hier zijn/haar hart ophalen. Een mooi en gezellig stadje om doorheen te lopen en tijdens een wandeling door de stad valt er veel te leren en te ontdekken over deze bijzondere stad, net over de grens.
  • Düsseldorf. In deze stad kan de winkelliefhebber zijn/haar hart ophalen, dankzij de enorme winkelcentra. Maar naast winkelen, kan je hier nog heel veel meer. Bezoek de prachtige kathedraal, steek de rivier over en dwaal door de kleine straatjes in het centrum. Wat een fijne stad voor een dagje weg!

Om aan te geven waar al deze plekken liggen, hebben we hieronder de kaart van Duitsland toegevoegd. Zo kan je precies zien waar je deze plekken kunt vinden en hoe ver ze van de grens met Nederland liggen. Je kunt dan rekening houden met je reistijd en de plek waar je vandaan moet komen en zo bepalen welke stad of wandelroute voor jou het meest praktisch is voor een dagje weg. Via onderstaande kaart kun je dit bekijken.

Ga je met de auto naar Duitsland? Op Duitsemilieusticker.nl vind je veel informatie over een dagje met de auto naar Duitsland.

Milieusticker Voor Duitse Steden

Wanneer je kiest voor een dagje Duitsland met de auto, dan moet je er rekening mee houden dat je in de Duitse steden verplicht bent om een milieusticker op de voorruit van je auto te plakken. Deze milieusticker geeft aan hoe schadelijk jouw auto is voor het milieu en geeft bovendien aan of je met jouw auto wel of geen toegang hebt tot de Duitse steden. Een milieusticker vraag je aan op basis van het kenteken van jouw auto. Let dus op dat je, voor vertrek een milieusticker aanvraagt.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.