Sporten op vakantie geeft een voldaan gevoel

Wil je sporten op vakantie en zoek je een bestemming met voldoende sportieve en actieve activiteiten?

Het Zuidwesten van Frankrijk biedt tal van mogelijkheden om ook op je vakantie aan je lijf en gezondheid te blijven werken.

Op vakantie gaan betekent heerlijk doen waar je zelf zin in hebt: genieten van een mooie omgeving, schitterend weer en lekker eten en drinken. Maar ook sport is een fijne bezigheid op je vakantiebestemming. Sporten biedt je de perfecte manier om de omgeving te verkennen. Op vakantie heb je daar tijd genoeg voor. Een andere goede reden om te sporten is dat je je conditie onderhoudt en werkt aan een strak lijf. Nadat je een sportieve activiteit hebt ondernomen, kun je daarna bovendien met een voldaan gevoel relaxen.

Hét landschap voor tal van sporten

Ben je op zoek naar de ideale bestemming voor een sportieve vakantie? De Zuidwestkust van Frankrijk is altijd een goed idee. Het landschap met haar bergen, meren, rivieren en uitgestrekte stranden spreekt tot de verbeelding. Deze omstandigheden bieden de perfecte uitdaging voor tientallen sportieve activiteiten voor jong en oud. Aan de westkust ligt de streek Aquitaine-Gironde. Deze omgeving leent zich bij uitstek voor wandelen, fietsen, zwemmen en golfen. Ook als je een liefhebber bent van bergbeklimmen, raften en kanoën, vind je er volop mogelijkheden. Je verbrandt door flink te sporten ook nog eens bergen calorieën.

Actieve strandvakantie

Houd je van een actieve strandvakantie en ben je een geoefende windsurfer? De golven van de Atlantische Oceaan langs de kust van Aquitaine-Gironde zijn vaak immens. Surfen aan deze kustlijn is dus gegarandeerd spectaculair. Wil je gaan zwemmen? Ook dan kom je hier volop aan je trekken. In de meeste badplaatsen zijn de stranden bewaakt en dat maakt het voor zowel volwassenen als kinderen veilig om een duik te nemen. In de departementen Les Landes en Gironde liggen vlak achter de kustlijn en de duinen mooie meren. Ook hier is het veilig zwemmen en windsurfen.

Fietsen en golfen

Aquitaine-Gironde leent zich ook perfect voor een mooie fietsvakantie. De schaduwrijke fietspaden in de bossen en vlak achter de kust, zijn een genot om te ontdekken. Je kunt er rustig opuit gaan met het hele gezin over goed begaanbare paden of per mountainbike de meer uitdagende routes verkennen. Heb je ook zin om tijdens je actieve vakantie een potje golf te spelen? Je kunt kiezen uit diverse mooi aangelegde golfbanen in de regio Aquitaine-Gironde geschikt voor verschillende spelniveaus. De banen bevinden zich op prachtige plekken met indrukwekkend natuurschoon. Tijdens het spel geniet je van de glooiende hellingen in het zonovergoten landschap vol kleurrijke beplanting. Door op deze manier je benen te strekken, werk je aan zowel je fysieke als mentale conditie. Thuiskomen met hernieuwde energie is dus gegarandeerd. 

Perfecte uitvalsbasis

Ben je op zoek naar de perfecte uitvalsbasis om alle activiteiten te ondernemen die jouw sportieve vakantie compleet maken? In het sfeervolle dorp Salles is het schitterende park Résidence Château de Salles gevestigd. Het ligt dicht in de buurt van Bordeaux, de badplaats Arcachon en de rivier de L’Eyre. Ook op het vakantiepark zelf vind je volop activiteiten. In het zwembad met kinderbad, de fitness en op de jeu-de-boules-baan, squashbaan en tennisbanen leef je je urenlang sportief uit.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.