Drie tips die u zeker moet doen in de Franse Pyreneeën

De Pyreneeën lenen zich uitstekend voor tal van sportieve en recreatieve activiteiten. Bent u van plan een bezoek te brengen aan de Pyreneeën? Of wordt dit toevallig al uw aankomende vakantiebestemming? Dan zijn een paar leuke vakantietips altijd welkom.

De Pyreneeën lenen zich uitstekend voor tal van sportieve en recreatieve activiteiten. Bent u van plan een bezoek te brengen aan de Pyreneeën? Of wordt dit toevallig al uw aankomende vakantiebestemming? Dan zijn een paar leuke vakantietips altijd welkom. Wij hebben een aantal sportieve activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Wandelgebied bij uitstek

Kenmerkend voor de Pyreneeën is de ongerepte natuur. De variaties in het landschap zijn heel aantrekkelijk. Tijdens een wandeling kijkt u uit over schitterende bergtoppen, bergmeren en wilde rivieren. Ook veel kloven, divers gesteentesoorten, watervallen, valleien en donkere bossen behoren tot het Pyreneeën landschap. De Pyreneeën lopen uit tot de Middellandse Zee. Tijdens uw bergwandeling is het mogelijk om zelfs de Middellandse Zee te zien liggen. Bovendien kunt u hier dieren en vogels spotten. In de Franse Pyreneeën zijn drie Regionale Natuurparken met wilde dieren. Vakantiepark L'Espinet is gezien de centrale ligging een ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van deze natuurparken. Wandelen kan direct vanaf het vakantiepark maar u kunt er ook voor kiezen om met de auto naar een bepaald punt te rijden en vanaf daar uw wandeling te starten. Er zijn zowel korte als lange wandelroutes. Ook behoort wandelen onder leiding van een gids tot de mogelijkheden. Voor wie niet wil wandelen, is er een treintje. Train Jaune (geel treintje) rijdt 62 kilometer van Villefranche - Vernet-les-Bains naar Latour-de-Carol met onderweg een aantal fenomenale uitzichten.

Plezier op de Aude

Een geliefde sport die veel wordt beoefend, is het kanovaren of raften op de rivier de Aude. Door te kanoën of te raften ontdekt u de omgeving vanaf het water en komt u op bijzondere plekjes waar u anders niet komt. Er zijn meerdere opstapplaatsen langs de rivier. Het leuke aan raften is dat u met het hele gezin in een boot kunt. Alleen al in de buurt van Axat zijn drie bedrijven die rivierraften, kanoën en tubing aanbieden. Ook op de rivier de Ariège is volop recreatie mogelijk. Het is ook mogelijk om te raften onder begeleiding. Dit is aan te bevelen wanneer u voor een wildwaterparcours kiest. De rivier de Aude stroomt door het plaatsje Carcassonne dat zeker een bezoek waard is.

Carcassonne: een dag vol vermaak

De bekendste bezienswaardigheid in het departement Aude is de volledig gerestaureerde middeleeuwse burcht, La Cité de Carcassonne. De Cité staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is absoluut het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa die vrijwel volledig intact is gebleven. U heeft als bezoekers vrij toegang tot een groot gedeelte van de stad. U kunt wandelen over de stadsmuren, de Basiliek van Saint-Nazaire bezoeken en ook het kasteel zelf is zeer de moeite waard om te bezichtigen. Ook zijn er winkeltjes, hotels, restaurants, voldoende animatie en terrasjes. U kunt er met uw gezin zeker een groot deel van de dag doorbrengen. Vaak zijn er festivals of middeleeuwse shows. Vanwege de grote drukte in het hoogseizoen raden wij aan om ‘s morgens op tijd te gaan, zeker als u het kasteel wilt bezoeken.

Ook naar de Franse Pyreneeën?

Een ideaal verblijf tijdens uw vakantie in de Pyreneeën is een vakantiepark. In een vakantiehuis van FranceComfort geniet u het hele jaar door. U heeft hier alles tot uw beschikking om optimaal te kunnen genieten. In uw vakantiehuis heeft u gratis WiFi om uw activiteiten te kunnen uitstippelen. Ook is de temperatuur hier het hele jaar aangenaam. December en januari zijn het koudst. De temperatuur is dan gemiddeld 9 graden Celcius. FranceComfort beheert en verhuurt vakantiehuizen in diverse regio’s in Frankrijk. Onder ons beheer vallen luxe vakantieparken in de Ariège, Dordogne, Poitou-Charentes en de Provence. Wij hebben altijd een passend vakantiehuis dat past bij uw wensen. U boekt eenvoudig uw verblijf via onze website. Of neem telefonisch contact op voor meer informatie +31 (0) 854 011 009 of stuur een mail naar nl@francecomfort.com.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.