Actief op vakantie? Kies voor een fietsvakantie!

Een dagje fietsen op de Veluwe? Of juist een fietsvakantie in het buitenland? Fietsvakanties zijn ongekend populair. Op de fiets kun je op een actieve manier de omgeving verkennen.

Je kunt kiezen voor een vakantie met een vastgesteld programma of zelf routes uitstippelen. Een fietsvakantie brengt je vaak op de mooiste plekjes. Ook op plekken waar je met de auto niet kunt komen. Je hebt bij een fietsvakantie vaak de mogelijkheid om een fiets te huren, maar je kunt ook je eigen fiets meenemen. Als je een eigen fiets meeneemt heb je een wel trekhaak en fietsendrager nodig. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over je aanstaande fietsvakantie en welke voorbereidingen er nodig zijn.

Voor alle leeftijden en in allerlei vormen

Steeds meer mensen kiezen voor een fietsvakantie. Niet alleen bij 60-plussers, ook de jongere generaties geven de voorkeur aan deze vorm van vakantiebesteding, zo meldt de blog Supertrips. Een fietsvakantie sluit aan bij de gezondheidstrend, want je bent in beweging, je hebt vrijheid, je bent buiten en ziet veel van de omgeving. Fietsvakanties zijn er in allerlei vormen. Zo kun je mee met een singlereis, groepsreis of individuele reis. Je kunt per touringcar reizen of zelf je eigen routes uitstippelen en met eigen vervoer gaan. En je hoeft niet per se naar het buitenland op fietsvakantie. Nederland is ook erg mooi en lekker vlak.

Met welke fiets ga je op reis?

Aan fietsen geen gebrek. Je kunt kiezen voor een elektrische fiets, tourfiets of trekkingfiets, hybridefietsen (kruising tussen stadsfiets en mountainbike), mountainbike of een racefiets. Tegenwoordig is bijna iedere soort fiets ook met trapondersteuning te verkrijgen. Elektrische fietsen zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Ze zijn dan ook niet meer weg te denken. Zelfs middelbare scholieren, die een ver van school wonen, fietsen steeds vaker op een e-bike naar school. Fietsen met ondersteuning is ook ideaal voor als je gaat fietsen in bergen of in een heuvellandschap. Met een e-bike kun je langere afstanden afleggen, zonder dat je moe wordt.

Fietsvakantie met de auto

Als je wel met de auto gaat, heb je wel een trekhaak en een fietsendrager nodig. Heb je nog geen trekhaak onder je auto, dan is de eerste stap natuurlijk om een trekhaak te laten monteren. Misschien vind je dat een trekhaak afbreuk doet aan het design van uw auto. In dat geval behoort een afneembare trekhaak tot de mogelijkheden. Voor elektrische fietsen bestaat er een speciale fietsendrager. Deze is steviger en kan meer gewicht dragen. Soms heeft de drager een oprijplaat. Bovendien heb je ook nog drager die je kan inklappen en zo makkelijk kan opbergen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om vanaf huis al op de fiets te vertrekken. Dan heb je waterdichte fietstassen nodig, waarin je voldoende spullen als fietsreparatiespullen, kleding en eventuele kampeerspullen in kwijt kunt.

Heb je plannen voor een fietsvakantie?

Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg. Allemaal landen in Europa met schitterende fietsroutes. Ook Nederland heeft heel veel moois te bieden. Waar je ook heen wilt, laten we aan jou over. Trekhaken.nl helpt je in ieder geval graag op weg. Als je nu kiest voor een trekhaakmontage bieden je nu voor een aantrekkelijk bedrag een fietsendrager aan. Bij ons kun je ook fietsendragers bestellen die nagenoeg op iedere trekhaak passen. Als je in de toekomst een andere auto koopt, is de kans heel groot dat de fietsendrager weer op de andere trekhaak past. Bel voor de mogelijkheden naar 076-5725004.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.