Wat zijn de beste vakantiebestemmingen deze winter?

Europa heeft verschillende bestemmingen om naartoe te gaan in de winter.

Je vindt er de top wintervakantie plekken, of je nu op zoek bent naar mooie steden, adembenemende sneeuwlandschappen, of klassieke kerstmarkten en festiviteiten. Als je op zoek bent naar een ander soort vakantie, avontuur, wintersport, wandelen door de straten van een stad met warme chocolademelk? Dan ben je ook in Europa aan het juiste adres.

Maar je kunt ook naar de andere kant van de wereld vliegen!

Als je een van de meest verbazingwekkende wonderen van de natuur wilt zien, dan is het Great Barrier Reef zonder twijfel een van de beste plaatsen om op vakantie te gaan. Het rif is zo groot, 2.300 kilometer, dat het zelfs vanuit de ruimte te zie is! Je kunt de spectaculaire en zeldzame zeeflora en -wezens die samenleven ontdekken, ook ’s winters. Want wist je dat het in Australië zomer is, wanneer het hier winter is? Om de inheemse flora en dieren echt van dichtbij te zien, kun je in het gebied duiken of snorkelen.

Of blijf je liever in Nederland?

Als je hebt besloten in Nederland te blijven, maar je kunt niet beslissen of je een stedentrip naar Amsterdam gaat maken of een roadtrip om de mooiste stranden of best bewaarde geheimen van het land te verkennen, kun je je lol in ieder geval op in een huisje op een van de Waddeneilanden. Een Vlieland huisje of een huisje op Ameland is altijd gezellig, of je nu met je hele familie gaat, met je partner of alleen!

Bezoek een van de wereldwonderen

Een van de bekendste toeristische bestemmingen ter wereld is de Taj Mahal, en dat is niet voor niets. Het is een van de zeven wereldwonderen en staat voor oprechte, oneindige liefde. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is dit mausoleum geen paleis, maar de ultieme rustplaats van Mumtaz Mahal, die haar man voor haar liet bouwen. Met vier identieke zijden die zich uitstrekken is deze architectonische triomf een lichtend voorbeeld van de beste Mughal-architectuur. Maak bovendien een wandeling door de uitgestrekte tuin buiten voor nog meer adembenemende pracht en praal!

Nog een van de mooiste bezienswaardigheden ter wereld is Stonehenge, omdat het zo'n mystieke plek is. Zware rotsen zijn op elkaar gestapeld en gerangschikt in een half georganiseerde stapel midden in een vallei. Niemand weet zeker wie ze daar geplaatst heeft, waarvoor ze gebruikt werden, of zelfs hoe ze verplaatst en georganiseerd werden. Je wordt meegenomen op een rondleiding door het gebied en staat versteld van de hoeveelheid schoonheid die zo'n eenvoudig ogende bezienswaardigheid kan bevatten. Als je op het juiste moment gaat, kun je de pilaren zelfs een licht zien aannemen als de zon ondergaat.

Sevilla in Spanje is ook een leuke plek om in de winter te bezoeken

Stranden en skioorden zijn er in overvloed in de regio Andalusië, maar Sevilla heeft enkele van de warmste zomers van het Europese vasteland, met temperaturen boven de 40 graden. De beste seizoenen om deze stad van sinaasappelbomen en fonteinen met rinkelende geluiden te bezoeken zijn in het voor- en najaar.

Blijf je in Europa en houd je van champagne?

Als je je wilt laten verwennen, moet je zeker in de gelijknamige regio van Frankrijk zijn. Vanwege het aangename weer zijn fietstochten een uitstekende vervanging voor het rijden door de wijngaarden en dorpjes van de Champagne. Verblijf bijvoorbeeld op een camping in Bretagne aan zee. In de decembermaand zijn er in Frankrijk net als in Nederland een aantal feestdagen, dus het is een populaire tijd om de streek te bezoeken. In de stad Épernay zijn tal van vooraanstaande champagnehuizen gevestigd, en de prachtige kathedraal waar de Franse koningen werden gekroond staat in Reims, de grootste stad in de regio. Genoeg om te zien en mee te maken!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.