Op vakantie naar Frankrijk en de hond mag mee

Het is weer zomervakantie. Over het algemeen laten veel mensen hun hond thuis als ze op vakantie gaan.

Ze brengen hun geliefde viervoeter onder bij familieleden die niet op vakantie gaan. Of de hond wordt naar een pension gebracht. Als u dat niet wilt kunt u de hond ook meenemen op vakantie. Samen met de hond wordt de vakantie extra leuk en sportief op een vakantiepark in Frankrijk, want u kunt heerlijk wandelen met de hond. Met de hond erbij bent u compleet en geniet u op de vakantiebestemming net zoals u thuis ook doet.

Waar moet u vooraf rekening mee houden?

Als u de hond wilt meenemen op vakantie, is het noodzakelijk om met een aantal dingen rekening te houden. Kan de hond bijvoorbeeld wel tegen het klimaat op uw vakantieadres? . Ook heeft uw huisdier een dierenpaspoort en een inenting nodig. Soms is een wormbehandeling ook verplicht. En hoe zit het met de verzekering? Houd er rekening mee dat de hond ziek kan worden of wellicht iets stuk kan maken in het vakantiehuis. Daarnaast is het belangrijk dat uw hond tegen een lange autorit kan en in goede conditie is. Vergeet niet om een tekentang mee te nemen en zorg ook voor voldoende voer.

En op uw vakantieadres?

U neemt natuurlijk alleen de hond mee, als u daar volledig achterstaat. De vakantie moet leuk zijn zowel voor het baasje, als voor de hond. Neem de hond niet mee in de volle zon is als hij daar niet zo goed tegen kan. Zorg ook voor voldoende verkoeling. Ga lekker zwemmen met de hond of zorg voor voldoende schaduw in de vorm van een overkapping of parasol. Houd de hond goed in de gaten. Ook in Frankrijk zijn teken. Gaat u wandelen? In bepaalde delen leven adders in de natuur. Wees daarom bij wandelingen ook alert.

Een fijn huis in een mooie omgeving

Frankrijk is een populair land om uw hond mee naar toe nemen. Het makkelijkst en meest praktisch is om een vakantiehuis te huren. FranceComfort biedt een aantal vakantiehuizen waar de hond welkom is. Deze comfortabele huizen staan op ruim opgezette vakantieparken in Poitou Charentes, de Lot en de Ariège, zoals bijvoorbeeld vakantiepark Le Lac Bleu nabij de Dordogne. Alle parken bevinden zich in de buurt van een bosrijke omgeving en er zijn veel wandelmogelijkheden.

Er op uit: wat kunt u doen?

Op de vakantieparken van FranceComfort zijn allerlei faciliteiten en is er veel vermaak aanwezig. Voor kinderen wordt er van alles georganiseerd. En er zijn speeltuintjes, zwembaden en sportvelden. Ook zijn er vakantiehuizen met een privézwembad. U hoeft eigenlijk niet weg bij uw vakantiehuis als u vooral wilt genieten van het weer en tot rust wilt komen. Als u wel de omgeving wilt verkennen, is er genoeg te doen. U kunt de hond meenemen met een vaaractiviteit bijvoorbeeld. Als hij er niets aan heeft, kan hij ook ‘thuisblijven’ in het vakantiehuis.

Wilt u boeken?

Als u nu een vakantiehuis wilt huren voor augustus of september, profiteert u tot 30% korting. Eind augustus en september de vakantieweken bij uitstek. Onder andere Le Lac Bleu en Village Cigales doen mee met deze aanbieding. De grote drukte begint af te nemen, maar de zon en de temperatuur nog niet. Geniet van de mooie natuur, de sfeervolle dorpjes, de uitgestrekte stranden of blijf gewoon op het park. Heerlijk met een boek aan het zwembad of op het terras voor bij uw vakantiehuis.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.