Fietsen in Oostenrijk en Zwitserland

Ben je weleens in Oostenrijk geweest of heb je weleens een bezoekje gebracht aan Zwitserland? Dan weet je dat deze landen populair zijn onder mensen die van de natuur houden en graag op een actieve manier genieten van hun vakantie. Zwitserland en Oostenrijk lenen zich dan ook uitstekend voor een onbezorgde fietsvakantie.

Wil je meer weten over fietsen in Oostenrijk en Zwitserland, mooie fietsroutes en de beste reistijd om naar deze landen te gaan voor een fietsvakantie? Lees dan gauw verder voor meer informatie!

Fietsen in de Zwitserse alpen

Er zijn enorm veel redenen om te kiezen voor een actieve vakantie in de buitenlucht. Niet alleen zie je veel van het berglandschap en de bergketens, maar het fietsen is natuurlijk een gezonde bezigheid.

Zwitserland is een prachtig land om doorheen te fietsen en de bergen bieden je een fijne uitdaging in de fietstocht. Je kunt hier fietsen door de Alpen, fietsen rond de Bodensee (in het Nederlands: het Bodenmeer), een prachtig meer dat grenst aan Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Je kunt ook besluiten om niet de hele vakantie lang te fietsen en slechts af en toe een dag een E-bike te huren om zo de Zwitserse steden op de fiets te verkennen. Wat je ook wil: er is in dit land heel veel mogelijk als je op een actieve manier het land wil ontdekken.

De beste reistijd om naar dit land te gaan is van mei tot en met september. In deze periode is het lekker warm en valt er relatief weinig neerslag. Wel heb je in de bergen kans op kou. Het is verstandig om, afhankelijk van de plek waar je gaat fietsen, kleding mee te nemen die bij de weersomstandigheden op die plek passen. Ga je dus fietsen in de bergen waar je meer kou kunt verwachten? Neem dan ook wat warmere kleding mee.

Fietsen in Oostenrijk

Actief genieten van de Oostenrijkse bergen? Fietsen door het mooie en bergachtige Tirol of juist langs rivieren in het prachtige Karinthië? Het kan allemaal. Oostenrijk is ingesteld op fietsers en er zijn diverse fietsroutes die de moeite waard zijn. Of je nu juist op zoek bent naar uitdaging en pittige bergtochten op de fiets of dat je liever een laagdrempelige fietstocht fietst… er is voor ieder wat wils!

De beste reistijd voor Oostenrijk is van juni tot en met september. De temperatuur is in deze maanden aangenaam en er valt relatief weinig neerslag: twee dingen die onmisbaar zijn voor een heerlijke fiets vakantie.

Op fietsvakantie: waar moet je aan denken?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je op fiets vakantie wilt gaan, is hoe je ervoor zorgt dat je je fiets meeneemt naar de plek waar je wilt gaan starten met een fietstocht. Neem je de fiets met de trein mee? Ga je ter plekke een E bike huren en reis je op een andere manier naar je vakantiebestemming? Of neem je je eigen fiets mee met de auto?

In het laatste geval mag je niet vergeten om een wegenvignet aan te schaffen. Wanneer je met de auto naar Oostenrijk of Zwitserland gaat, heb je een wegenvignet nodig om in deze landen gebruik te kunnen maken van alle (snel)wegen. Dit tolvignet is een manier om wegenbelasting te betalen voor het gebruik van het lokale wegennetwerk. In plaats van ter plekke tol te betalen voor de wegen waar je gebruik van maakt, koop je een wegenvignet voordat je op reis gaat. Dit vignet staat op het kenteken van je eigen voertuig geregistreerd en geeft aan dat je netjes betaald hebt om gebruik te maken van de wegen. Schaf je dit niet aan en rijd je wel met de auto op wegen waar de vignetplicht wel geldt? Dan riskeer je een boete. Wees dus goed voorbereid en schaf jouw tolvignet op tijd aan! Je kunt een vignet kopen op Wegenvignetten.nl. Dit vignet kan je gemakkelijk online aanschaffen, zodat je goed voorbereid bent voor je vakantie.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.