Met welke keukenapparatuur maak je een gezonde maaltijd?

Gezond eten hoort in een modern leefpatroon waarbij je rekening houdt wat jouw lichaam nodig heeft. Bekijk onze tips!

Gezond eten hoort in een modern leefpatroon waarbij je rekening houdt wat jouw lichaam nodig heeft. Het hoeft beslist niet erg veel extra tijd te kosten om een gezonde maaltijd te bereiden als je er de juiste apparatuur voor gebruikt. Gemak dient immers ook de gezonde mens. Hieronder een aantal handige keukenmachines die het gezond eten sneller doen bereiden. Een gezonde maaltijd begint altijd bij de ingrediënten. Kies bij voorkeur voor verse producten uit de regio en hou rekening met het seizoen. Dat is goed voor je gezondheid en je portemonnee.

1. Blender

De blender is eigenlijk niet meer weg te denken uit de moderne keuken als je ook aan je gezondheid denkt. Overal vind je recepten van gezonde en lekkere mixen uit dit handige hulpje. Waar het echter nog wel eens aan schort is de kwaliteit van de blender. Het is bijzonder frustrerend als het eindproduct niet aan de verwachting voldoet omdat de blender niet genoeg power heeft. De beste blender vind je via een onafhankelijke vergelijkingssite.

2. Airfryer

De Nederlandse consument heeft even moeten wennen aan deze Amerikaanse vinding. Het is in feite natuurlijk een soort heteluchtoven in een aangepaste vorm. Om mooie bruine frietjes te krijgen uit een airfryer moet je wel de goede frietjes kopen en iedere dag friet of andere snacks is ook weer niet de meest gezonde keuze. Maar je kan de airfryer ook gebruiken voor andere zaken zoals vis, vlees of groente. Informeer jezelf goed voordat je een airfryer aanschaft.

3. Rijstkoker

De naam is eigenlijk misleidend want je kan veel meer met deze koker dan alleen een lekkere portie rijst koken. Het is in feite een snelkoker waarin je allerlei producten kan bereiden. Het grote voordeel is dat je middels een tijdsinstelling precies de juiste bereiding kan kiezen. Als de tijd verstreken is, gaat de koker uit en is er geen risico dat het eten verbrandt of verpietert. Een ideaal hulpmiddel voor de kok met weinig tijd.

4. Citruspers

Inmiddels is bekend dat fruitsap te weinig vezels en te veel suiker bevat om als gezond te gelden als je er grote hoeveelheden van drinkt. Maar in jouw heerlijk vers geperst sap bij het ontbijt zitten uiteraard wel degelijk veel vitamines. Een citruspers hoort ook gewoon in de gezonde keuken. Afhankelijk van het gebruik is een handpers vaak net zo handig als een elektrisch apparaat en ook eenvoudiger schoon te houden.

5. IJsmachine

Hou je van ijs, maar lukt het niet altijd in het vriesvak om een goed resultaat te bereiken? Denk eens aan een ijsmachine. Die is zelfvriezend en jij bepaalt exact wat er in het ijs mag zitten. Dat bespaart het kijken op het etiket van voorverpakt ijs en de onzekerheid bij de ijssalon. Op het net vind je de meest smakelijke producten. In combinatie met de blender kan je zeer verrassende creaties op tafel zetten.

Behalve deze 5 voorbeelden zijn er uiteraard nog veel meer keukenmachines waarmee je efficiënt, lekker en gezond kan koken en bakken.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.