Tips voor de simpele, lekkere en gezonde keuken

De feestdagen komen er weer aan. Dat betekent vaak meer snoepen en meer eten: alles is zo lekker! Ook is dit een drukke tijd. Gezond eten schiet er gauw bij in.

Voordat je al die extra calorieën binnenkrijgt, is het verstandig om goed op je voeding te letten. Kies voor gerechten die gezond en eenvoudig zijn. Dan ben je zeker op de goede weg. Zo houd je het ook makkelijk vol. Simpele recepten passen goed in een drukke levensstijl. Met slechts een paar ingrediënten per gerecht. Dit levert heerlijke salades, ovenschotels, hartige taarten of soepen op. En nog veel meer.

Gerechten voor onderweg en op je werk

Nu we ons gaan voorbereiden met “normale en gezonde” gerechten, is het tijd voor makkelijke maaltijden. Deze zijn naast lekker ook simpelweg praktisch: voedzaam en eenvoudig te breiden met ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. Voeg nog een paar verse ingrediënten toe en je gerecht is al klaar om mee te nemen naar je werk of voor onderweg. Voedzaam, maar ook lekker om naar uit te kijken. De makkelijke, gezonde recepten op het blog Brendakookt.nl zijn precies hiervoor bedoeld. Je hoeft er maar kort voor in de keuken te staan, en je kunt ze goed bewaren en meenemen.

Lekker en gezond eten na je drukke dag!

Ook na een dag werken, wil je het jezelf niet te moeilijk maken. Toch is juist het avondeten een hele belangrijke maaltijd. Zeker als je een partner en kinderen hebt. Ook zij willen lekker eten na een dag vol werk, school of na het sporten. Hiervoor zijn er gelukkig veel eenvoudige maar ook heerlijke gezonde recepten. Denk aan een broccoli-couscous met zalm en spinazie, bietensalade met veldsla, romige courgettesoep met salie en coquille, mexicaanse wraptaart of geroosterde bloemkool met tomaat, tijm en ui. Allemaal in maar twintig minuten voor elkaar!

Food-prepping: een tomatensoep

Je begint je week pas echt goed door je maaltijd alvast voor te bereiden op zondag. Maandag is vaak zo’n dag waarop je nog even moet opstarten en dan ook soms totaal geen zin hebt om uitgebreid te gaan koken. En toch wil je gezond en lekker eten op tafel zetten. Een heerlijke maaltijdsoep of een stevige tomatensoep zoals de tomatensoep met basilicum en croutons aan. Die kun je alvast op zondag maken. Zo hoef je deze maandagavond alleen maar even op te warmen! Deze tomatensoep is ook ideaal voor een dag waarop je het druk hebt en haast geen tijd hebt om te koken. Maak dit gerecht of één van de vele andere makkelijke maaltijden, die prima de avond van tevoren kunnen worden klaargemaakt.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.