Wat vindt u van dit artikel? - 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stem, gemiddelde: 5,00 van de maximaal 5 sterren)
Loading...

Deze limoentaartjes met aardbei zijn heel geschikt om van tevoren te maken. Bewaar ze in de vriezer en haal ze 30 minuten voor gebruik eruit om op kamertemperatuur te komen.

Ingrediënten – voor 1 grote (20 cm) of 3 minitaartjes

Voor de bodem

• 120 gram havermout
• 100 gram dadels, ontpit
• Schil van 1 limoen, geraspt
• Snufje zout
• Vulling

• 2 zachte en rijpe avocado’s
• 3 dadels, ontpit
• 50 ml kokosmelk
• 1 el gesmolten kokosolie
• sap van 1 limoen

Voor de topping

• 6 aardbeien
• Geraspte kokos (optioneel)

Methode

1. Bekleed een grote of 3 kleine taartvormpjes met bakpapier.
2. Vermaal de havermout, ontpitte dadels, limoenschil en snuf zout in een keukenmachine tot een plakkerig deeg.
3. Maak je handen vochtig en bekleed de bodem van de taartvorm met het deeg en zet even weg.
4. Pel de avocado’s en snijd ze fijn. Maak de vulling door de stukjes avocado, geweekte cashewnoten, ontpitte dadels, kokosmelk, gesmolten kokosolie en limoensap te blenden in een keukenmachine tot een gladde massa. Proef dit en voeg naar smaak extra limoensap of kokosmelk toe.
5. Giet de vulling in de taartvorm. Zet de taartjes nu minimaal 1 uur in de vriezer om stijf te worden.
6. Snijd vervolgens de aardbeien doormidden en garneer de taart of taartjes voor het serveren met verse aardbeien.
7. Garneer de limoentaartjes met limoenschil en eventueel geraspte kokos.

Kijk voor meer lekkere recepten op: lisagoesvegan.com

Deel dit bericht op

Lees ook

» Paardenbloemmuffins
» Rasta dahl
» Groen godinnensap
» Paddestoelen ragout
» Appeltaartontbijt
Recepten

19-04-2017 om 10:29

Tags: ,


Reageren op dit artikel