Leftover recept, Gourmetvlees spiesen
Weggooien kan altijd nog! Geniet na een avondje gourmetten nog een keer, maal van het over gebleven vlees een leftover maaltijd.

Bereidingstijd:
35-45 minuten
Benodigdheden:
- Ovenschaal - Grote koekenpan - Heteluchtoven Ingrediënten: - gekookte en afgekoelde aardappels 200 gr - gekookte en afgekoelde rode kool 200 gr - gekookte en afgekoelde sperziebonen 200 gr - spekblokjes 50 gr - yoghurt 150 ml - gemengde verse kruiden 10 gr - gourmetvlees leftovers - verse rozemarijn 10 gr - sjalot 1 stuks - gemalen nootmuskaat snufje - voorgekookte kastanjes 100 gr Bereiding: Spiesen voorbereiden Heteluchtoven voorverwarmen op 200ºC. Rozemarijn wassen en onderste naaldjes plukken, bovenste rozemarijnnaaldjes aan het steeltje laten. Geplukte naaldjes fijnhakken.
-
Spiesen bereiden
Vlees op de rozemarijnspiesen schuiven, met zout en peper kruiden en met 1el olie besprenkelen. In een ovenschaal leggen en ca. 10-12min in oven goudbruin bakken. Na 5min één keer omdraaien.
-
Aardappels bakken
Aardappels in schijfjes snijden. Grote koekenpan met 2el olie op middelhoog vuur verhitten. Aardappels daarin ca. 7-10min knapperig bakken. Ondertussen sjalot pellen en fijnhakken.
-
Kruidendip bereiden
Overige kruiden wassen en droogdeppen, blaadjes van steeltjes plukken en fijnhakken. Yoghurt met gehakte kruiden en rozemarijn vermengen en met zout en peper op smaak brengen.
-
Spekjes toevoegen
Na 5min spekblokjes en sjalot aan aardappels toevoegen, meebakken totdat spekjes knapperig zijn.
-
Groenten toevoegen
Gekookte bonen, spruitjes en kastanjes aan aardappels toevoegen en ca. 3-4min meebakken totdat alles warm is. Tot slot nog met zout, peper en een snuf muskaatnoot op smaak brengen. Groenten met dip en vleesspiesen serveren. https://marleyspoon.nl/