Kurkumaarop - Herfstdrankje

Het is echt tijd voor een drankje dat je gezondheid ondersteunt! Om me heen hoor ik diverse mensen die geveld zijn door griep of door algehele malaise verschijnselen. Ik heb er geen onderzoek naar gedaan, maar volgens mij is er ieder jaar aan het eind van de winter een zogenaamde epidemie of griepgolf.

Ons lichaam heeft behoefte aan de lente en om naar buiten gaan, verse groenten te eten, maar de winter is dan nog in volle gang, dus zitten we binnen en proppen we onszelf vol met warme chocolademelk (grapje natuurlijk, maar het is wel verleidelijk). Kan jouw gezondheid wel een boost gebruiken? Maak dan deze ‘golden milk’ met kurkuma en gember. Beide ontzettend gezond voor je! Gember en kurkuma hebben allebei een bijzondere werking. Kurkuma werkt o.a. ontstekingsremmend en gember heeft naast allerlei andere gunstige uitwerkingen een antibacteriële en antivirale werking. Een ideaal drankje dus tegen griepverschijnselen. Een kleine noot: De peper en olie in de pasta zijn van essentieel belang omdat dan de werking van kurkuma veel beter is!

Om dit te maken heb je eerst kurkumapasta nodig. Hieronder het recept: - ¼ kopje Kurkumapoeder (biologisch) - ½ kopje water - ½ theelepel zwarte peper - 1 eetlepel kokosolie Roer alle ingrediënten door elkaar en verwarm op een matig vuur. Er vormt zich nu een pasta, die je kunt bewaren in de koelkast. Voor twee glaasjes melk: - 1 flinke theelepel Kurkumapasta - 400 ml kokosmelk of andere plantaardige melk - 1 flinke eetlepel rijststroop of honing (uiteraard is het met honing gezonder, aar niet meer plantaardig) - 5 plakje verse gember - 5 plakjes verse kurkuma - Snufje vanille - Snufje kaneel Verwarm (behalve de kaneel en vanille) alle ingrediënten in een pannetje en laat een paar minuten trekken. Roer er aan het einde de vanille door en serveer met een snufje kaneel er bovenop. Extra lekker kan het zijn om een beetje op te schuimen! www.miss-bean.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.