Knolselderij pastinaak stamppot

Hier loopt het water van in je mond! Echt lekker en voedzaam.

Redactie

Hoofdgerecht 4 personen
Knolselderij pastinaak stamppot met gebakken paddenstoelen en walnoten

Ingrediënten

Pastinaak (2 stuks)
Tijm (10 gram)
Paddenstoelenmix (300 gram)
Olijfolie (2-3 el)
Knolselderij (1 stuk)
Peper, zout
Witte ui (2 stuks)
Halfvolle melk (scheutje)
Roomboter (klontje)
Walnoten (handje)

Bereiden
Schil de knolselderij en de pastinaak en hak in gelijke blokjes. Snipper de ui en snijd de paddenstoelen door de helft. Pluk de blaadjes tijm, hak de walnoten in grove stukken en houd even apart. Kook de knolselderij met de pastinaak in zo’n 10-15 minuten gaar. Verhit de olijfolie en bak de witte ui glazig. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak tot de ze mooi gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Stamp de knolselderij en pastinaak fijn, schenk er een scheutje melk bij en roer goed door met een flinke klont boter. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over vier borden, strooi de walnoten eroverheen en serveer met de gebakken paddenstoelen.

Eet smakelijk!
Tip: lekker met een gebakken biefstuk.
www.willemendrees.nl          

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.