Knoflook Cashew Spread
Heerlijk zelfgemaakt en zo klaar!
- 200 gram (biologische) ongebrande cashewnoten
- 50 ml water
- 40 gram edelgistvlokken
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 1eetlepel mosterd
- zeezout en peper naar smaak
Week de cashewnoten ongeveer 20 minuten in water. Spoel af en doe in de Bianco blender samen met de andere ingrediënten.
Druk een paar maal op de Pulse knop en kies vervolgens het programma "nuts". Als je het heel glad wilt hebben kun je dit nog een keer herhalen. Doe het mengsel in een glazen pot met deksel en laat even opstijven in de koelkast. 5. Serveer met rauwkost of op een cracker waar je anders zachte kaas op zou smeren. Op dit basisrecept kun je heerlijk variëren door bij voorbeeld verse kruiden als bieslook of peterselie toe te voegen. Ook kun je kiezen voor pittig door 1/4 theelepel cayennepeper toe te voegen. Bron recept: www.eetgoedvoeljegoed.com www.greenyourself.nl