Is een traplift de ideale uitkomst voor mantelzorgers?

Vaak plegen mantelzorgers roofbouw op hun lichaam, doordat ze elke keer boven hun gewicht moeten tillen. Dit kan dus ook anders.

Helaas komt op den duur het moment dat je niet zelfstandig de trap kunt gebruiken. Op dat moment is er een keuze om te verhuizen naar een huis met gelijke vloeren, maar je kunt ook een traplift in huis nemen. Een traplift is een stoel dat wordt voortbewogen door een elektromotor over een rail die bevestigd is aan de trap. Deze traplift heeft als groot voordeel dat je weinig kracht nodig hebt om naar boven te komen. Dit heeft niet alleen een voordeel voor de persoon in kwestie, maar ook voor de mantelzorger zelf. Vaak geeft het voor de mantelzorgers roofbouw op hun lichaam, doordat ze elke keer boven hun gewicht moeten tillen. Dit kan dus ook anders.

Mantelzorgers

Traplopen is een van de meest voorkomende oorzaken van een val. Zeker als mantelzorger wil je zo goed mogelijk voor je partner, kind, familielid of vriend zorgen. Een val van de trap zit in een klein hoekje en heeft grote gevolgen. Je kunt ervoor kiezen om de persoon continu naar boven te tillen en te begeleiden naar beneden. Een hele taak aangezien er net een handdoek, een paar boeken of wat was op de trap kan liggen waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Een traplift is even een investering, maar zal zich zeker uitbetalen in de resterende liefdevolle jaren.

Onafhankelijkheid

Naast dat een traplift een verlichting geeft voor de mantelzorgers, is het natuurlijk voor de persoon in kwestie een groot voordeel. Het geeft vrijheid en onafhankelijkheid. De meeste mensen willen graag in hun ouderlijk huis blijven wonen, maar door ouderdom of ziekten wordt de keus om te verhuizen vaak noodzakelijk. Trappen in huis zijn een groot obstakel, maar we snappen dat je van een huis vol herinneringen geen afscheid wilt nemen. Logisch! Je kunt de traplift ook gebruiken om spullen mee te vervoeren (of huisdieren) en deze lift werkt vaak op accu, dus deze kun je in alle tijden gebruiken. Een traplift is een betaalbare manier om deze onafhankelijkheid te behouden.

Soorten trapliften

Er zijn diverse websites waar ze een traplift aanbieden. Je kunt een gloednieuwe uitkiezen, maar ook tweedehands trapliften zijn populair. Door de kwaliteit en innovaties is ook de levensduur van een tweedehands traplift groot. Een goedkopere, maar net zo veilige traplift om jouw geliefde goed te begeleiden. De traplift voor een rechte trap is de meest voordelige keuze, maar er zijn ook trapliften met een bocht of meerdere bochten. Belangrijk om hier even goed naar te kijken.

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.