Tips om jouw huis meer toegankelijk te maken

Ben jij van plan om je huis te verbouwen om deze toegankelijker te maken voor mensen met een (fysieke) beperking?

Dit kan zijn omdat jij recent zelf slecht nieuws hebt gehad, of iemand die dichtbij je staat. Natuurlijk wil je dat iedereen in jouw huis zich zelfstandig door het huis kunnen bewegen. Het aanpassen van een huis voor mensen met een fysieke beperking is van groot belang om hen te helpen een zo groot mogelijke mate van onafhankelijkheid en mobiliteit te behouden en hun levenskwaliteit te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om je huis aan te passen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de persoon met een fysieke beperking. Wil jij weten hoe je je huis toegankelijker kunt maken voor mensen met een fysieke beperking? Lees dan gauw verder.

Installeer trapliften om alle verdiepingen toegankelijk te maken

Eén van de belangrijkste aanpassingen die vaak nodig zijn, is het installeren van trapliften. Trapliften zijn speciaal ontworpen om mensen met fysieke beperkingen te helpen bij het verplaatsen van de ene verdieping naar de andere. Dit maakt het mogelijk voor mensen met een beperking om gemakkelijk en veilig de trap te beklimmen. Dit levert hen een grotere mate van onafhankelijkheid en mobiliteit op. Er zijn verschillende soorten trapliften beschikbaar, zoals gebogen trapliften, rechte trapliften en buiten trapliften. Buiten trapliften zijn speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis en zijn weersbestendig. Deze kun je bijvoorbeeld plaatsen wanneer het nodig is om de weg naar de kelder toegankelijk te maken voor iemand met een beperking. Rechte trapliften zijn geschikt voor rechte trappen en gebogen trapliften zijn weer geschikt voor gebogen trappen.

Andere aanpassingen om je huis toegankelijker te maken

Naast trapliften, zijn er nog andere aanpassingen die kunnen worden gemaakt om een huis toegankelijker te maken voor mensen met een fysieke beperking. Zo kan bijvoorbeeld het verwijderen van drempels al bijdragen aan de toegankelijkheid van je huis. Ook het verhogen van de wc, het installeren van een douchezitje en het plaatsen van handgrepen in de badkamer kunnen mensen met een fysieke beperking helpen om wel zelfstandig naar de wc te gaan of zelfstandig te douchen. Als het nodig is kun je ook de deuren van je huis laten verbreden, mocht er iemand in je huis wonen of vaak op bezoek komen die afhankelijk is van een rolstoel. In dat geval is het ook slim om een oprijplaat te laten installeren, wanneer je huis niet gelijk ligt aan de straat. Het is belangrijk om te onthouden dat de aanpassingen die nodig zijn afhankelijk zijn van de specifieke behoeften van de persoon met een fysieke beperking en dat deze en dat deze aanpassingen speciaal op maat moeten worden gemaakt en geïnstalleerd door gecertificeerde professionals. Wanneer je op zoek bent naar een professional op het gebied van trapliften, neem dan contact op met Smienk trapliften voor meer informatie! Wanneer gecertificeerde professionals trapliften voor jou op maat maken en in jouw huis installeren, wordt de veiligheid en betrouwbaarheid van de traplift gegarandeerd.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.