Aarden en de voordelen voor je gezondheid

Door te aarden kun je je lichaam terugbrengen naar zijn basis en natuurlijke ritmes. Aarden is hiermee een mooie manier om je gezondheid op peil te houden.

Wat is aarden?

Aarden of earthing houdt in dat je met je voeten direct contact maakt met de aarde. Op het aardoppervlak zijn een oneindig aantal elektronen te vinden die een natuurlijke elektrische lading geven. Omdat de aarde geleidt, kunnen de elektronen naar je toestromen wanneer je direct contact maakt het de aarde. Je kunt contact maken met de aarde door bijvoorbeeld met blote voeten over het gras of strand te lopen.

Het hele principe van aarden gaat uit van positieve geladen vrije radicalen en negatief geladen elektronen. Wanneer je contact maakt met de natuurlijke ondergrond dan neem je de negatieve elektronen op en de positief geladen vrije radicalen worden geneutraliseerd. De negatieve elektronen helpen je om je organen te ondersteunen en om ontstekingen in je lichaam tegen te gaan.

Waarom is aarden goed voor je?

De voordelen van aarden op een rijtje:

  •        Helpt ontstekingen tegen te gaan: de elektronen uit de aarde gaan ontstekingen in je lichaam tegen. Wanneer je een ontsteking hebt kan je op deze plek last hebben van pijn, zwelling of roodheid. Ook het weefsel om de plek heen wordt aangetast. Dit is echter niet nodig om de ontsteking op te lossen, maar ontstaat omdat je te weinig elektronen in het weefsel hebt. Door te aarden worden de elektronen in balans gebracht en kun je ervoor zorgen dat het weefsel onbeschadigd blijft.
  •        Minder vrije radicalen: vrije radicalen ontstaan door natuurlijke processen in ons lichaam zoals de stofwisseling. De stoffen die vrije radicalen produceren zijn ook onder andere te vinden in onze voeding, in medicijnen en de lucht die we inademen. Vrije radicalen kunnen schade aanrichten aan ons lichaam. Door de stroom van elektronen die ontstaat in het contact met de aarde, kunnen vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt in je lichaam.
  •        Je bent beter bestand tegen stress: door jezelf regelmatig te aarden, kun je je stressniveau verminderen. Door contact te maken met de aarde worden zowel je lichaam en geest weer in balans gebracht. Dit zorgt voor ontspanning in je lichaam en een rustige geest.
  •        Je hebt meer energie: door de wisseling van elektronen die je lichaam binnenstromen en positieve elektronen die geneutraliseerd worden, krijgt je lichaam meer energie. Daarnaast zorgt dit ook weer voor een betere nachtrust. Je lichaam gaat zo makkelijker mee met het ritme van de natuur.
  •        Je bent minder snel van je stuk te brengen. Door het aarden sta je in contact met je lichaam. Je voelt beter aan wat je behoeften zijn op een bepaald moment en je hebt een positieve mindset. Je zult hierdoor sterker in je schoenen staan en meer uitdaging aan kunnen. 

Hoe kun je jezelf aarden?

  1.      Wandelen

Aarden kun je simpelweg doen door te wandelen op blote voeten. Het liefst doe je dit door het gras of op het strand. Zo kun je direct contact maken met de aarde. Zoek de natuur op. Zo heb je niet alleen een fijne plek om te aarden, maar kun je ook meteen tot rust komen.

  1.      Aardingsproducten

Het is niet altijd haalbaar om veel op blote voeten rond te lopen. Aardingsproducten zoals een aardingsmat kunnen je hierbij helpen. Deze mat kun je thuis gebruiken, op kantoor of zelfs in bed. Je sluit de kabel aan op een geaard stopcontact. Alleen deze stopcontacten kunnen ervoor zorgen dat je lichaam wordt geaard omdat deze verbonden zijn met de grond.

  1.   Visualisatie

Naast fysiek aarden kun je ook visualiseren dat je jezelf aard. Dit kun je zien als een soort meditatie waarin je gaat visualiseren dat je contact maakt met de aarde. Je kunt je hierbij bijvoorbeeld ook focussen op de onderste chakra, de wortel chakra. Beeld je in dat er vanuit deze chakra allerlei wortels vanuit je lichaam lopen naar de aarde. Zo kun je visualiseren dat je geaard bent.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.