Intuïtief doelen bereiken

Intuïtief doelen bereiken Je wilt veranderen: gezonder leven, vaker sporten, een nieuwe baan. In de praktijk sneuvelen veel voornemens.

Intuïtief doelen bereiken

Je wilt veranderen: gezonder leven, vaker sporten, een nieuwe baan. In de praktijk sneuvelen veel voornemens. Door slimmer om te gaan met je doelen boek je meer succes. Vijf tips om beter je doelen te bereiken.
  1. Heb realistische verwachtingen
Een veel voorkomende misser is onrealistische doelen stellen. In één keer je hele leven omgooien, werkt gewoonweg niet. Het 'alles of niets mechanisme' in ons werpt een onzichtbare blokkade op. Het is bijna altijd een garantie voor een mislukking. Hak je doel in kleine stukjes en maak de stappen niet te groot. Zo maak je het jezelf gemakkelijker je gedrag aan te passen.
  1. Focus minder op het succes
Natuurlijk lukt het niet altijd je doel te bereiken. En laten we eerlijk zijn. Vaker niet dan wel. Hoe liever je iets wil, hoe meer druk er op ligt. Dat maakt de kans dat het slaagt kleiner. Kijk of je minder kunt denken in termen als succes of mislukking. Door teveel druk op het wel of niet slagen van een doel te leggen, haal je het plezier eruit. En als het bereiken van een doel niet meer leuk is, kun je jezelf afvragen waarom je het überhaupt nog zou willen.
  1. Houd je doel voor ogen
Datgene wat je het liefste wilt bereiken is vaak ook het lastigste. Hiervoor moet je uit je 'comfort zone' treden. De verleiding bestaat om de veilige activiteiten op te pakken. Dat geldt ook voor je doel. Als je klanten wilt werven zul je er echt op uit moeten, contacten moeten leggen of lezingen moeten geven. Houd je doel voor ogen en verlies je niet in afleiding of het vluchten in minder belangrijke taken.
  1. Gebruik je intuïtie
Gebruik je intuïtie voor inzicht in je ware drijfveren. Achter het doel zelf schuilt vaak je werkelijke beweegreden. Stel je doel is: ‘een betere gezondheid’. Vraag jezelf dan waarom je gezonder wil leven. Misschien koppel jij gezondheid aan meer energie waardoor je meer kunt doen op een dag. Vraag je bij elk doel af, wat het doel je geeft. Dat kun je doen met deze simpele oefening: sluit je ogen en stel jezelf voor als jij je doel bereikt hebt. Wat maakt jou gelukkig maakt in die nieuwe situatie: ‘welk gevoel krijg je erbij? Wat is het meest belangrijke wat je ziet? Je bereikt je doelen beter, als je weet waarvoor je het doet.
  1. Houd je doelen voor jezelf
Het kan je inspireren met anderen te spreken over jouw doelen. Maar bedenk goed of je dat wel wil. Doordat je ander meeneemt in je doel, kun je de lat voor jezelf onnodig hoog leggen. De ander vraagt je naar de voortgang rondom je doel. Je kunt je voorstellen dat als het niet lukt je doel te bereiken, je hier nog meer van baalt. Negativiteit rondom je doel draagt niet bij tot een positief resultaat. Is je doel belangrijk voor je? Ben je bewust met wie je jouw doelen deelt. Hoe positiever jij kunt zijn in het bereiken van je doel, hoe leuker het is en hoe gemakkelijker het lukt. Hulp bij het bereiken van je doelen? Kijk op www.methode-eigen.nl  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.