Stress voorkomen!

Voorkom stress met een relaxte levensstijl, vier nuttige tips voor meer ontspanning! Stress kun je verminderen met gezonde voeding, regelmatig leven en  sporten. Allemaal bekende tips die je met een beetje inspanning dagelijks toepast.

Toch zijn er meer manieren om stress de baas te blijven. Onder andere door relaxed te leven. Want, dat geeft je veel meer energie dan een gejaagde levensstijl. In dit artikel enkele tips hoe je meer ontspannen leeft en stress voorkomt.

Stress voorkomen!

Tip 1: Ga slimmer met je tijd om Tijdgebrek werkt stress nogal eens in de hand. Door slimmer met je tijd om te gaan, creëer je meer rust en ruimte in je dagelijkse agenda. Je realiseert dat onder andere door ‘s ochtends 15 minuten eerder op te staan. Zo heb je alle tijd om te ontbijten en ontspannen je dag te starten. Maak vervolgens een lijstje met wat je wilt doen. Doe vervelende of moeilijke taken eerst, zodat je je daar later op de dag niet meer druk over hoeft te maken. Doe niet meer dan één activiteit tegelijkertijd en plan altijd per keer wat extra tijd in. Op die manier voorkom je dat tijdnood je parten gaat spelen. Geef verder onbelangrijke zaken een lage prioriteit en steek daar niet te veel tijd in. Neem vervolgens na elke volbrachte taak even een korte pauze. Zet je mind gewoon op nul en relax even. Tip 2: Vraag gerust anderen om hulp Alle taken en verantwoordelijkheden naar je toe trekken, kan je behoorlijk opbreken. Er zitten immers niet meer dan 24 uur in een dag. Wees niet koppig en vasthoudend, maar vraag gerust anderen om hulp. Al is het misschien best even moeilijk. Delegeer bepaalde taken. Op je werk en ook in je privé en sociale leven. Schakel bijvoorbeeld thuis extra hulp in als je te weinig tijd hebt. Of: praat eens met je partner over de taakverdeling. En… maak je zeker niet druk als het anders gebeurt dan je gewend bent. Je zult merken dat wat extra steun zorgt voor meer rust en een relaxter leven. Tip 3: Voorkom stress met prioriteiten stellen Ook prioriteiten stellen in je dagelijkse bestaan helpt je relaxter te leven, meer rust te ervaren en stress te voorkomen. Natuurlijk, verdienen je partner, gezin, werk, sociale activiteiten en dergelijke je aandacht, maar hol jezelf niet voorbij. Doe ook wat jij fijn én belangrijk vindt. Wat je een goed gevoel geeft en waar je energie uit put. Laat de boel nu en dan even voor wat het is en doe datgene wat je helpt ontspannen. Ga naar de film, maak een flinke wandeling of pak een terrasje met je vriend(in)en als je dat happy maakt. Gewoon doen. Je beloning? Meer rust en minder stress. Tip 4: Plan leuke en ontspannende activiteiten Hard werken om een mooie prestatie te leveren, is op zich goed. Het kan zelfs zorgen voor een enorme energieboost. Waak er echter voor dat je continu op de toppen van je kunnen presteert. De kans is groot dat je gestresst raakt. Zeker als je op den duur blij bent dat het einde van de week weer in zicht is. Voorkom stress met het plannen van leuke activiteiten waar je je op kunt verheugen. Zet gewoon regelmatig een streep door bepaalde uren en/of dagen in je agenda. Ga dingen doen die je blij maken en helpen relaxen. Bezoek een museum, ga uit eten met je partner, neem een ontspannen bad of trek eropuit met je gezin. Maak je hoofd helemaal leeg en geniet voor de volle 100%. www.albertsonnevelt.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.