In vrijheid kunnen leven op hoge leeftijd: dit heb je nodig!

Na een leven lang hard werken heb je vervolgens alle tijd om nog meer te gaan genieten. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder soepel alles gaat.

Tegenwoordig is het gangbaar om tot op hoge leeftijd zelfstandig te blijven wonen, voor zover dat mogelijk is. Daarbij wil je natuurlijk ook echt de vrijheid hebben om zelf te kunnen blijven doen en laten wat je wilt. Er zijn heel wat hulpmiddelen die daar een grote bijdrage aan kunnen leveren. 

Zo blijf je mobiel

Even wat boodschappen halen? Een dagje weg met de kinderen? Als je niet meer zo goed ter been bent, kan het een hele opgave zijn. Maar niet als je beschikt over een passend hulpmiddel, want een elektrische rolstoel zorgt ervoor dat je mobiel blijft zonder dat iemand je voortdurend hoeft te helpen. Zo’n rolstoel vouw je handig op voor vervoer in de kofferbak en op de plaats van bestemming klap je het ding weer uit om te gebruiken. Simpel en snel geregeld! 

Hulp bij het opstaan

Als de gewrichten niet meer zo goed willen, kan het opstaan ’s morgens best een uitdaging zijn. Maar koop je een seniorenbed bij Totale Zorgwinkel en laat je dat eenmalig op de juiste manier afstellen, dan sta je vervolgens elke ochtend moeiteloos op. Zo’n bed is vaak in hoogte verstelbaar en je kunt het type bed kiezen dat aan jouw wensen voldoet. Let er natuurlijk ook op dat er een kwaliteitsmatras op ligt, want comfort tijdens het slapen is van groot belang. 

Handig in de keuken

Goed eten is je leven lang belangrijk. Maar als je lichamelijk wat minder sterk bent, zul je gebruik moeten maken van hulpmiddelen die het bereiden van het eten wat eenvoudiger maken. Zo hoef je nog niet direct te kiezen voor een maaltijdservice en behoud je de regie over je eigen menu. Er zijn bijvoorbeeld handige smeer- en snijplankjes, die je in staat stellen om met één hand het voedsel te snijden of smeren. Ook zijn er aangepaste drinkbekers voor mensen die veel trillen en aangepaste borden en bestek. 

Veiligheid in de badkamer

Veiligheid in huis is altijd een belangrijk aspect, maar in de badkamer geldt dat zelfs dubbel. Hier bestaat het gevaar om uit te glijden op een natte vloer en je lelijk te bezeren. Zorg dus voor antislipmatten en voldoende handgrepen aan de wand.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.