Nooit zegt hij ik hou van jou

De liefde heeft impact op ons vertrouwen, op ons zijn en ons bewegen daarin. Verwachtingen in de liefde bestaan wereldwijd.

De liefde heeft impact op ons vertrouwen, op ons zijn en ons bewegen daarin. Verwachtingen in de liefde bestaan wereldwijd. Of de verwachtingen uiteindelijk ook je datgene brengt wat je graag ziet of voelt is de vraag. Mijn partner en ik verblijven deze zomer een aantal dagen in de Provence en tijdens een lunch aan de haven van Cassis ontmoette ik een alleraardigste Nederlandse vlotte dame van rond de 60 jaar. We raakten in gesprek en van het een kwam het ander. Sophie was in haar nopjes toen ze hoorde wat mijn beroep is. Ik was haar reddende engel, zo zei ze. Zij en haar lief woonde al jaren in dit adembenemende kustplaatsje. Ze genoten samen volop van het leven en de seks daar zou ik nog wat van kunnen leren vertelde ze ondeugend. Maar ... - "Hij zegt nooit eens dat hij van me houdt" was wat haar bezig hield. Het bracht haar in onzekerheid en twijfel. De twijfel had al jaren zo'n impact op deze dame dat ze niet wist hoe ze hier mee om moest gaan. Het maakte haar kribbig en vaak niet zo heel aardig tegen hem zo vertelde ze. 

Nu kan dat gemis de boventoon voeren in je hoofd. Maar dat het niet wordt gezegd hoeft niet te betekenen dat het houden van niet aanwezig is. Het zijn tenslotte maar 4 woordjes en naar mijn idee niet belangrijker dan het gedrag van diegene jegens jou. Op allerlei wijzen kunnen we onze dierbaren laten voelen hoeveel we van ze houden. Dit gaat niet volgens een bepaald puntensysteem of maar te pas en te onpas, "Ik hou van jou" roepen. Het tonen van liefde en affectie voor een ander gaat verder dan dat. Waar er verwachtingen zijn leven er ook teleurstellingen. We kunnen helaas niet altijd maar aan ieders verwachtingen voldoen om de eenvoudige reden dat een ieder er weer geheel anders in staat. Mijn verwachtingen stroken waarschijnlijk in zijn geheel niet met die van jou en vice versa. We zijn allemaal op zichzelf staande personen met onze eigen gedachten en bevindingen. Naast dát feit hebben we ook te maken met hetgeen we hebben ervaren. Wanneer je als kind opgroeide en er weinig uiting was van liefde, een omarming, een aai over je bol of een compliment van je ouders dan was dat hetgeen je als voorbeeld ervaarde. Voor velen is het lastig om zo open te zijn en zich kwetsbaar op te stellen. Nu kunnen we dit als een excuus blijven opgooien in ons volwassen leven en in die modus blijven verkeren of de keuze maken een begin te maken om deze emoties over te brengen naar die personen waar je het toch graag mee zou willen delen. Want we kunnen er natuurlijk wel degelijk aandacht aan besteden.

Wanneer je toch die vier kleine grote woorden zou delen zal je zien dat deze persoon het als een aangenaam en warm cadeautje ontvangt. Wees niet teleurgesteld als deze hier ook verlegen van wordt en niet zo goed weet hier mee om te gaan. Want ook het ontvangen van, "Ik hou van je" kan onwennig zijn. Sophie ging huiswaarts, naar haar lief. Ze had het gevoel er sterker in te staan en het bespreekbaar met hem te kunnen maken. Een aantal uren later kreeg ik een email waarin ze mij bedankte voor mijn tijd en volle aandacht. Ze schreef dat ze het veel eerder had kunnen bespreken want het bracht zoveel duidelijkheid en begrip tussen haar en haar lief. Ik was uiteindelijk dat visssersbootje geweest die haar naar de haven bracht.

The Earth has music for those who listen – Shakespeare
www.minddrops.nl  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.