Geef de Liefde aandacht

Koning winter heeft zijn witte schitterende dons laten vallen. Zo prachtig als het er uitziet ervaren we jammer genoeg bij aanraking koude en nattigheid.

Wanneer we het idee zouden hebben hier in te willen wentelen komen we van een koude kermis thuis. Heel anders is het wanneer je op een strandbedje vertoefd. Je laat de zonnestralen je lijf verwennen met als resultaat een warme carameltint. Trippelend op je tenen vanwege de zinderende zandkorrels, breng je wanneer het jou belieft, jezelf daar heen waar de schaduw je verkoeling geeft. Als je zand en sneeuw samenbrengt, zal de sneeuw wanneer de dag in temperatuur verzacht, uiteindelijk smelten en zich vermengen met het zand. De zandkorrels blijven eenzaam achter. Dit is wat ik ook vaak om mij heen zie als het gaat over de Liefde. Allerlei koude en warme processen die zich laten zien binnen een relatie. Wanneer er meer kilte opdoemt dan er warmte is, lijkt de kilte steeds meer de overhand te krijgen. De kilheid en koelte die zich dan meester maakt is vaak een onbewuste ingeslagen weg. De thermostaat (regelaar die automatisch reageert op de omgevingstemperatuur) is van slag. Van hieruit is het voor veel relaties erg lastig om dit weer om te turnen naar beter oftewel warmer. Die gezamenlijke warmte weer vinden die de relatie zo bijzonder maakte bij de oorsprong. De verzengende hitte waar zij eerst zo heerlijk in vertoefden maakt plaats voor irritatie, onbegrip en onaardige woorden. Steeds moeilijker lijkt er een samensmelting plaats te vinden tussen twee partijen die eerst zo verknocht waren op elkaar. Wanneer de koelte is ingetreden lijkt er vaak voor veel relaties geen weg meer terug. Al verwijtend makend en verwachtingen scheppend hollen ze door naar meer irritatie en ongemak. Waar ligt nu vaak het probleem? Wanneer de thermostaat bij je thuis of op je werk niet optimaal functioneert zal je er alles aan doen om dit weer in orde te krijgen. Want niemand wil in de kou zitten hartje winter. Toch wordt het voor velen als uiterst lastig ervaren om te communiceren met elkaar. Datgene wat behelst in alle openheid op tafel te leggen en er samen naar kijken, uit te wikkelen en helder te krijgen. En dan niet al ruziënd, elkaar van alles verwijtend, met deuren gooiend of met "wat-dan-ook-in-je-buurt" is smijtend. Juist zo eerlijk mogelijk samen kijken waar de ellende is begonnen te ontkiemen. Vreemd eigenlijk als je bedenkt dat liefdesrelaties juist zoveel vrijheden naar elkaar hebben verworven dat het een makkie zou moeten zijn om je ziel bloot te geven. Onbehouwen gedrag, ongeduld en uiterste onvriendelijkheid kunnen de partners wel ventileren naar elkaar. Maar hoe moeilijk is het voor velen om een gesprek aan te gaan.? Elkaar in de ogen kijkend en in alle eerlijkheid te vertellen wat er aan schort. En juist wanneer dit aspect zich heeft vereenzelvigd in je relatie brengt het meer diepgang en respect naar elkaar als dat je er maar om heen zou blijven steppen. Wees je bewust waar je samen staat in je relatie. De Liefde maak je nog mooier en specialer door de aandacht die het krijgt. www.minddrops.nl  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.