Het belang van ontspanning

Met het hebben van een druk leven komen vaak spanningen en stress om de hoek kijken. Met stress en drukte op zich is niets mis, tenzij er onvoldoende ruimte is

Yoga is vooral bewustwording. Door de oefeningen komt er meer inzicht in de relatie lichaam-adem-bewustzijn

Omdat yoga vooral ervaren is, staat het doen van oefeningen tijdens de lessen op de voorgrond. De klassieke hatha-yoga-?sana’s worden eerst dynamisch uitgevoerd, als voorbereiding op de statische houding.

HET BELANG VAN ONTSPANNING

Met het hebben van een druk leven komen vaak spanningen en stress om de hoek kijken. Met stress en drukte op zich is niets mis, tenzij er onvoldoende ruimte is voor ontspanning.

Door bewust gebruik te maken van de ademhaling worden tijdens de yogales spanningen in het lichaam losgemaakt en opgelost. Door het doen van de oefeningen merk je dat er een verband is tussen (on-)rust in het hoofd, de manier waarop je ademt en de invloed daarvan op het lichaam.

Onrust in het hoofd en spanning in het lichaam hebben effect op hoe je ademt. Bij veel spanning is de adem vaak snel, hoog en oppervlakkig. Door te ontspannen kan de adem weer langzaam, ruim en diep worden.

Tijdens het doen van oefeningen concentreer je je op de adem en zodoende leer je de adem te sturen en te beheersen. Als de adem rustiger wordt en meer ontspant, ontspannen ook de spieren. Wanneer de spieren en dus het hele lichaam ontspant, komt er rust in het hoofd. Dit is wat yoga je leert. En dat wat je leert tijdens de les kun je toepassen in het dagelijks leven.

Om deel te nemen aan de lessen is ervaring niet nodig. Heb je al eerder aan yoga en meditatie gedaan? Dan zijn de lessen ook geschikt om je opgedane ervaringen weer op te frissen of te verdiepen.

Welkom bij Hatha Yoga Castricum

Vraag een vrijblijvende gratis proefles aan.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.