Heliolympics Wintereditie 2018

Heliolympics Wintereditie 2018 De wintereditie van de Heliolympics staat voor de deur. Wat in 2012 begon als een uniek project om de aandacht op aangepast sporten te vestigen, is inmiddels uitgegroeid tot een alom gekend evenement van groot formaat, waar leerlingen en cliënten van revalidatie- en onderwijscentrum Heliomare kunnen deelnemen aan diverse sporten.

De wintereditie vindt plaats van 11 tot en met 16 februari. Over de Olympische Spelen wordt steevast uitgebreid geschreven en gesproken. De aandacht van de media voor het internationale sportevenement is overweldigend, maar dat kan niet worden gezegd van de Paralympics, de speciale editie voor mensen met een beperking. Hoewel zij zeer knappe prestaties neerzetten, werden hun namen veel minder vaak genoemd. Dit was het team van Heliomare al langere tijd een doorn in het oog. In 2012 besloot men daarom tot het opzetten van een eigen evenement, om nog maar eens extra te onderstrepen dat iedereen kan sporten, ook al is er sprake van een beperking. De zaken werden groot aangepakt en tien dagen lang stond Heliomare in het teken van overwinningen, teamspirit en het verleggen van grenzen. Een vervolg op het grote succes kon niet uitblijven, dus werd in 2014 een wintereditie van de Heliolympics georganiseerd. Kleiner dan het vorige evenement, maar wel met dezelfde uitgangspunten en doelstellingen. De zomereditie van 2016 was weer een stuk groter van opzet en inmiddels zijn we toe aan de vierde versie, winter 2018. Het initiatief voor de Heliolympics werd destijds genomen door de afdeling Bewegen & Sport van Heliomare. Inmiddels is de hele organisatie erbij betrokken. Van gymleraar tot bewegingstherapeut, iedereen werkt mee om het evenement tot een groot succes te maken. Eén van hen is bewegingsagoog Esther Belser. Ze vertelt:
,,We willen heel graag aan onze cliënten, leerlingen en mensen die van buitenaf komen laten zien dat er altijd een mogelijkheid is tot sporten en bewegen.’’
De Raad van Bestuur zal op zondag 11 februari het evenement officieel openen. Zoals gebruikelijk mogen we hierbij het nodige spektakel verwachten. Een kleine tip van de sluier?
,,Er komt een bobsleebaan voor de deur en binnen komt een ijsbaan!’’
Een week lang wordt op diverse locaties gesport. Zo zal op de Alkmaarse schaatsbaan De Meent een schaatsdag voor alle leerlingen van Heliomare Onderwijs worden georganiseerd en gaan de volwassenen en de kinderen elk een volle dag skiën bij Snowplanet in Spaarnwoude. De Amsterdamse Jaap Edenbaan vormt het decor voor sledgehockey, een vorm van ijshockey op een prikslee. In Bergen kunnen de leerlingen van Heliomare uit Alkmaar en Bergen op de borstelbanen hun skikunsten vertonen. Kortom, alle ingrediënten voor een fantastisch evenement zijn aanwezig. Voor het organiserende team een enorme uitdaging, want:
,,Alle andere werkzaamheden van Heliomare moeten intussen gewoon doorgaan, het evenement mag niet ten koste gaan van de behandelingen of cliënten. We werken zelf met een groot team, daarnaast zijn er diverse samenwerkingspartners en een groot aantal vrijwilligers.’’
Voor sommige onderdelen is aanmelding verplicht, alle informatie hierover, inclusief locaties en tijden, is op de website www.heliolympics.nl te vinden.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.