Eenzaamheid en Corona

Nu ons land in de ban is van het Corona-virus zie je dagelijks van alles gebeuren. Er veel onzekerheid en eenzaamheid in deze periode.

De kwetsbare groep ouderen of mensen met fysieke beperkingen wordt geadviseerd om zoveel mogelijk menselijk contact te mijden. Dus geen leuke bezoekjes van de buurvrouw, kinderen en kleinkinderen. Dat doet wat met mensen.

Eenzaamheid die er al is

Maar ook de jongeren proberen inmiddels vanuit huis, en dus op afstand, hun sociale contacten te onderhouden. Eenzaamheid die er al is, wordt hier helaas nu niet beter op. Mensen hebben mensen nodig, dus hoe pakken we dat nu op?

Ik ben geraakt door de mooie initiatieven die ook ontstaan om elkaar een hart onder de riem te steken. Waar Nederland ook groot in is, is om met elkaar, dus samen, sterk te zijn. 

Dat begon al met het terechte applaus voor alle zorgmedewerkers dinsdagavond 17 maart. Landelijk waren live en op sociale media allerlei vormen van applaus en gejuich hoor- en zichtbaar.  Fantastisch. Ook bij mij, als uitvaartverzorger, rolden lieve berichten binnen.  We werken immers door om er te zijn voor mensen die het nodig hebben in verdrietige tijden.

Een ander heel mooi initiatief is dat van studenten Leonoor en Rosalie. Zij verbinden de studenten aan de ouderen met gezellige telefoongesprekken over ‘Koetjes & kalfjes”. Je leert hier meer over op Koetjes & kalfjes. Zoals ik het lees kan iedereen hieraan meedoen. Mensen die zo’n gesprekje willen aangaan met anderen, kunnen zich aanmelden. Doen dus! Twee gesprekjes per dag is prima te plannen en wie weet rollen er weer hele mooie nieuwe contacten uit.

Ik wens iedereen veel kracht en liefs toe. Blijf gezond en wees lief voor elkaar.
Wil jij je verhaal met me delen, dan zie ik daarnaar uit. 

Mail of bel via: info@getijdenuitvaartzorg.nl | 06 86 88 99 18

Patty-Lou Leenheer
Getijdenuitvaartzorg.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.