Drugsgebruik tijdens corona pandemie:

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat tijdens de corona pandemie verslavende middelen die normaal vooral worden gebruikt bij het uitgaan, is gedaald.

Helaas is het gebruik van cannabis wel ernstig toegenomen. En niet alleen bij jongvolwassenen. Door de pandemie zaten mensen veel meer op elkaar en moesten vaak thuis werken terwijl er ook nog (kleine) kinderen rondliepen. Geen gemakkelijke taak en weinig rust. Daarnaast konden jongvolwassenen nergens naar toe, zelfs niet even naar school of met vrienden ergens chillen. Onderzoekers vermoeden dan ook dat dit ertoe heeft geleid dat steeds meer mensen (meer) cannabis zijn gaan gebruiken. Helaas is er ook een grote groep mensen die niet meer cannabis is gaan gebruiken, maar is overgestapt op andere (sterkere) verslavende middelen.

Wanneer heb je een (drugs) verslaving?

Gelukkig raak je niet zomaar verslaafd. Daarvoor moet je in de meeste gevallen jarenlang het middel of middelen gebruiken. Er zijn echter wel middelen waar je snel aan verslaafd raakt zoals tabak, heroïne, GHB, maar ook slaap- en rustgevende middelen. Wanneer je de behoefte om wiet, of andere (verslavende) middelen, te gebruiken niet kunt weerstaan heb je eigenlijk een drugsverslaving. Op een bepaald moment ben je afhankelijk van het middel en wordt het innemen hiervan zelfs een noodzaak. Kenmerken van een verslaving zijn:

· Je kunt lichamelijk (of psychisch) niet meer zonder het middel;

· Je moet steeds meer van het middel innemen voor hetzelfde resultaat;

· Je krijgt ontwenningsverschijnselen als je het middel niet kunt innemen (zweten, trillen, angstig of onrustig). Paniek ontstaat wanneer je niets meer hebt om in te nemen; 

· Je denkt bijna constant aan het middel of aan wanneer je het weer kunt nemen.

Schakel hulp in bij afkicken van drugs:

Ben je eenmaal verslaafd dan zal het de nodige moed én moeite kosten om dit te erkennen. Net zoals het jaren duurt voor je verslaafd raakt duurt het afkicken van drugs ook lange tijd. Hoe Lang het gaat duren is ook afhankelijk van de tijd dat je het middel hebt gebruikt en welk middel je hebt gebruikt. Is jouw doel; afkicken drugs? Dan kan een detoxbehandeling een belangrijke stap naar een goed resultaat zijn. Met een detoxbehandeling worden alle giftige stoffen die in je lichaam aanwezig zijn afgevoerd. Bij Fundamentum, een specialistische kliniek in het uitvoeren van detox behandelingen kun je, onder medische begeleiding, een kortdurende detoxbehandeling ondergaan. Een detoxbehandeling duurt ongeveer tien dagen. Het medische personeel van de kliniek heeft veel ervaring met mensen die willen afkicken en zullen je met raad en daad bijstaan.

 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.