Wil je herstellen van cocaïne en een drugsverslaving?

Volg deze stappen.

Het is essentieel dat een persoon die verslaafd is aan drugs of cocaïne begrijpt dat er nog steeds een kans is om te herstellen. Je kunt de hulp en ondersteuning krijgen die je nodig heeft. Het is mogelijk om te herstellen van een cocaïneverslaving, ook al is het heel moeilijk om dat te doen, als je veel moeite doet voor het proces. Jezelf afleiden van je drang om cocaïne of een andere drug te gebruiken, is een van de strategieën die kunnen helpen bij het overwinnen van een verslaving aan drugs in het algemeen. Iets anders doen waar je plezier in hebt, kan een effectieve strategie zijn om onbedwingbare trek af te weren. Dit kan van alles zijn, van een gesprek met een vriend of vriendin tot het lezen van een boek tot een wandeling of zwemmen. Je kunt door de behoefte om te eten heenkomen totdat het voorbij is door je bezig te houden met iets dat vrolijk en afleidend is terwijl je het doet.

Inschrijven in een behandelcentrum

Als je hulp wilt bij cocaïne en eventuele drugsverslaving, kun je je inschrijven in een behandelcentrum. Hier kun je ontgiften van cocaïne en andere drugs. Als je klaar bent om te ontgiften van cocaïne, zijn er veel verschillende soorten behandelingen die je kunnen helpen om nuchter te worden. In-patiënt programma's bieden 24-uurs supervisie en zorg voor de duur van de behandeling. Ambulante programma's zoals CACN Verslavingszorg bieden overdag minder intensief toezicht, maar vereisen frequente bezoeken aan de faciliteit voor therapiesessies en counseling sessies. Beide soorten programma's bieden medische ontgifting diensten, wat betekent dat ze zullen helpen bij ontwenningsverschijnselen door het verstrekken van medicijnen zoals angst remmende medicijnen of antidepressiva, evenals therapieën zoals groepstherapie sessies of individuele therapiesessies.

Vermijd trigger-situaties

Keer niet terug naar een van de locaties waar je eerder cocaïne hebt gebruikt als je probeert af te kicken en succesvol wilt zijn. Dit kan zo simpel zijn als vermijden om naar de bars te gaan waar je naartoe ging toen je dronken was of pauzeren om de implicaties te overwegen van het zien van oude beelden van je capriolen wanneer je dronken bent. Zelfs als het gezinsleden of zeer goede vrienden zijn, moet je afstand houden van degenen die drinken of drugs gebruiken, vooral als ze anderen op enigerlei wijze aanmoedigen om te drinken of drugs te gebruiken. Houd een veilige afstand van alles wat je ongerust of bang kan maken, aangezien deze gevoelens een behoefte aan cocaïne of andere drugs, zoals alcohol, kunnen veroorzaken.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.