Stijlvol op pad tijdens de coronacrisis

Welk mondkapje je ook kiest, zorg van een goede kwaliteit is. De meeste mensen willen stijlvol op pad, ook tijdens de coronacrisis.

Het gebruik van mondkapjes wordt steeds meer gezien als het nieuwe normaal in onze maatschappij, nu de samenleving langzaam maar zeker weer op gang is gekomen. De mondmaskers die geschikt zijn voor particulier gebruik zijn dan ook veelvuldig verkrijgbaar. Het is hierbij uiteraard van belang dat je kiest voor een mondkapje dat van de juiste kwaliteit is maar dit hoeft gelukkig niet te veel invloed te hebben op je uitstraling. Er zijn zelfs mogelijkheden om stijlvol op pad te gaan tijdens deze coronacrisis. 

Wegwerp mondmaskers of stoffen mondkapjes?

Eén van de eerste vragen die je jezelf zult stellen nu het gebruik van dit soort beschermingsmiddelen actueel is, zal betrekking hebben op de keuze tussen wegwerp mondmaskers of stoffen mondkapjes. Factoren als gemak, veiligheid en uitstraling zullen een belangrijke rol spelen bij het maken van je keuze hierin.

Met betrekking tot de veiligheid maakt het géén verschil of je een keuze maakt voor wegwerp mondkapjes of stoffen mondmaskers. De voornaamste eis is dat dit beschermingsmiddel van een goede kwaliteit is. Een mondkapje wordt immers gedragen om het verspreiden van het virus (in vorm van vochtdruppels uit je longen) zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarnaast vormt een goed mondmasker uiteraard een beschermende werking tegen bacteriën en virussen. 

Gemak bij het dragen van mondmaskers

Met betrekking tot het gemak is er wel een duidelijk verschil tussen deze opties. Als je kiest voor het gebruik van wegwerp mondkapjes, is het van groot belang dat je jouw “voorraad” in de gaten houdt om te voorkomen dat je misgrijpt. Het is immers niet toegestaan om zonder mondkapje gebruik te maken van het openbaar vervoer en niet aan te raden om zonder deze beschermende maatregelen gebruik te maken van de diensten van bijvoorbeeld de kapper of de pedicure. Daarnaast is het goed om te beseffen dat de beschikbaarheid van dit soort mondkapjes af zal nemen als er redenen zijn voor nieuw “hamstergedrag”. Dit kan het geval zijn als de vrees voor een nieuwe “corona golf” werkelijkheid wordt. Je kunt de kans op misgrijpen eenvoudig voorkomen als je de beschikking hebt over meerdere stoffen mondkapjes. Deze kun je immers wassen op 60 graden en hergebruiken.

Waaraan voldoet een goed stoffen mondkapje?

De beste wasbare mondkapjes zijn gemaakt van Evolon® microvezel materiaal. Dit soort stoffen mondkapjes hebben een effectieve beschermende werking, sluiten goed over zowel de neus als de mond en hebben een goede kwaliteit. Zelfs bij een intensief gebruik en dus vele malen wassen, blijven dit soort mondmaskers hun effectieve werking behouden. Het dichte weefsel van microvezels zorgt voor voldoende luchtdoorlaatbaarheid en voert vocht af onder het masker. 

Hoe je stijlvol op pad kunt in deze corona tijd

Een ander groot voordeel van het dragen van een stoffen mondkapje, is dat je nog altijd stijlvol op pad kunt, ook in deze corona tijd. Stoffen mondkapjes zijn immers verkrijgbaar in een grote diversiteit aan kleurstellingen. Er zijn zelfs mondkapjes met een print te verkrijgen. Je hebt dus alle mogelijkheden om een mondkapje te dragen die aansluit bij de kleding die je draagt om er een mooie geheel van te maken. Tevens zijn er diverse maatvoeringen (vaak medium of large) waaruit je kunt kiezen. Je kunt dus toch nog stijlvol op pad, ook tijdens de corona crisis.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.