Door vergrijzing neemt de vraag naar banen voor ouderen toe

Marc Bolderman, oprichter van zorgvervoerder Willemsen-De Koning, weet er alles van.

“De vraag naar zorgvervoer en regiotaxi’s voor ouderen neemt elk jaar verder toe. Maar de vergrijzing zorgt er ook voor dat een andere nog vitale groep ouderen op zoek is naar een betekenisvolle baan. Daar liggen mooie kansen voor ons bedrijf.”

Ruim baan voor ouderen

Heel Nederland gaat gebukt onder personeelstekorten, ook in het zorgvervoer staan de roosters onder druk. Marc Bolderman: “We zijn bij Willemsen-De Koning altijd op zoek naar goede mensen, nu zeker. Daarbij is het voor ons vooral belangrijk of iemand geschikt is voor dit werk, niet hoe grijs iemands haar is. Wij hebben altijd plek voor uitstekende chauffeurs met een sociale inborst. Het vervoer van ouderen, kinderen en andere kwetsbare groepen vraagt namelijk om een flinke dosis empathie, inlevingsvermogen en levenservaring.” 

“Zeker aan dat laatste is bij oudere werknemers natuurlijk geen gebrek,” stelt Bolderman. “En er zijn best veel mensen die helemaal nog niet klaar zijn om te stoppen met werken, die zich na hun pensionering vervelen thuis. Bij ons kunnen deze mensen hun rijke ervaring inzetten om anderen te helpen. Zo kunnen ze weer actief deel uit maken van de maatschappij. Het is mooi om te zien hoe mensen die al met pensioen waren opnieuw opbloeien als ze bij ons aan de slag gaan. Zonde om die kostbare kennis en ervaring onbenut te laten.”

Prestatieladder

Het werken met ouderen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zorgde ervoor dat Willemsen-De Koning op de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is ingedeeld. Marc Bolderman: “De PSO is een keurmerk van TNO. Het geeft aan in hoeverre een organisatie sociaal onderneemt, en dan vooral op het gebied van participatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. We zijn er trots op dat we het keurmerk hebben ontvangen, maar het is voor ons niet meer dan normaal dat we ons steentje bijdragen aan de maatschappij.”

Sociaal ondernemen

“Wij hebben dagelijks met kwetsbare groepen te maken en dat zorgt ervoor dat je voelsprieten op sociaal vlak goed ontwikkeld raken. We weten wat er speelt onder onze cliënten en onder onze werknemers. Dat gaat trouwens twee kanten op, we willen ook dat onze medewerkers weten wat er in het bedrijf speelt. Op die manier kunnen we er met elkaar ervoor zorgen dat de gehele vervoersketen optimaal functioneert. We gaan voor 100%,” besluit Marc Bolderman. “in onze diensten, ons materieel en onze mensen.”

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.