Cryolipolyse: vet verliezen zonder operatie

De tijd vliegt en zo snel als nieuwe ontwikkelingen op beauty gebied op de markt komen, zo langzaam kom jij van jouw vet(jes) af. Krijg jij het met sporten of diëten ook niet voor elkaar? Dan heeft plastisch chirurg Joost Staudt het allerbeste nieuws: hij vertelt je alles over cryolipolyse, het alternatief voor liposuctie.

Cryolipolyse: vet verliezen zonder operatie work-out of streng dieet!

De cryolipolyse-methode is een niet-operatief en relatief pijnloos alternatief voor liposuctie maar het kan ook in combinatie mét liposuctie worden toegepast voor een nog beter resultaat. Het is een zeer effectieve manier om voorgoed van jouw vetcellen af te komen. Oppervlakkige vetcellen worden via deze methode afgebroken door ze op een gecontroleerde manier te bevriezen. De meest effectieve temperatuur is -9 graden celsius. De huid wordt in de vacuüm holte getrokken van het opzetstuk en zo kunnen ook de dieper gelegen cellen worden bevroren. Deze extreme koelte vernietigt de vetcellen en voert ze op natuurlijke wijze af. Belangrijk is dat na de procedure die 40 minuten duurt de huid en onderhuidse structuren stevig worden gemasseerd om de vetcellen stuk te maken zodat deze kunnen worden afgevoerd. Het kost het lichaam ongeveer twaalf weken om de vetcellen definitief op te ruimen.

Weg is weg

De vetcellen die tijdens de behandeling afgebroken worden, blijven ook echt weg. Er komen er ook geen vetcellen meer bij. Na het 16e levensjaar maakt een mens geen vetcellen meer. Uiteraard moet je na de behandeling niet je levensstijl gaan veranderen want de vetcellen die zijn achtergebleven kunnen wel weer groeien. Als je je normaal gedraagt na de behandeling behoud je voor altijd je nieuwe contouren. Dit alles zonder littekens of een ellenlange herstelperiode.

Alles onder één dak bij Bloemingdael Plastische Chirurgie

Wij bieden deze methode ook aan bij Bloemingdael Plastische Chirurgie. Zo hebben we alle methodes in huis om jouw ‘probleemzones’ aan te pakken. Lovehandles, buikvet, zadeltassen of overtollig vet aan de binnenzijde van de bovenbenen of bovenarmen. Plastisch chirurgen kunnen heel goed beoordelen of een cryolipolyse behandeling tot het gewenste resultaat zal leiden. Een consult is enorm belangrijk en het beste resultaat bereik je wanneer je een gezond gewicht (BMI onder 25) hebt en nét van die vervelende vetrandjes af wilt.

Is het veilig?

Cryolipolyse is veilig en effectief bewezen. In studies komt naar voren dat circa 20% van het volume van het vet van het te behandelen gebied verdwijnt. Er is een kans op een blauwe plek de eerste weken na de behandeling maar verder zijn er geen blijvende complicaties bekend.

Teleurstelling

Veel verhalen gaan de ronde over dat het resultaat nog wel eens teleurstellend is. Dit is inderdaad wel een bekend fenomeen. Belangrijk is dat een plastisch chirurg de goede indicatie stelt. Soms komt iemand helemaal niet in aanmerking voor cryolipolyse maar voor conventionele liposuctie. Dit hangt af van de locatie van het vet, de dikte van de vetlaag en het volume van het probleemgebied.

Joost M. Staüdt
Plastisch Chirurg
www.bloomingplastischechirurgie.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.