Cholesterol is niet Schadelijk

Cholesterol is van levensbelang!Ons lichaam produceert een aanzienlijke hoeveelheid cholesterol omdat het dat broodnodig heeft. Voor het lichaam is cholesterol net zo belangrijk en noodzakelijk als water en zuurstof.

Water en zuurstof kan het lichaam enkel uit de buitenwereld opnemen. Het opnemen van de nodige hoeveelheid cholesterol heeft het lichaam echter niet aan het toeval overgelaten. Die stof kan het zelf produceren. Ons lichaam kan geen minuut zonder cholesterol, zoals het ook geen minuut zonder zuurstof kan. Het is dus onverantwoord om over cholesterol te praten alsof het een schadelijke, nutteloze stof zou zijn die we moeten vermijden.

Waarom is cholesterol noodzakelijk?

Cholesterol is een basisstof van levensbelang. Ons lichaam gebruikt het voor allerlei doeleinden.
- Om vitamine D te produceren
- Om vrouwelijke en mannelijke geslachtshormonen te produceren
- Als basismateriaal voor het zogenaamde stresshormoon
- Als bouwstof voor ons zenuwstelsel en onze hersenen
- Om celmembranen op te bouwen
En ik zou nog veel meer kunnen opsommen.

Is cholesterol dan ook niet schadelijk?

Ik wil benadrukken dat de volgende zin uit het officiële handboek farmacologie van de universiteit komt: “Ondanks bijzonder intensieve studies en talrijke theorieën kennen we de essentie van de ontwikkeling en de precieze pathomechanismen van aderverkalking nog niet.” Ja, aderverkalking bestaat wel degelijk.?Ja, in de verkalkte bloedvaten kan men wel degelijk een grotere hoeveelheid cholesterol aantonen. Men moet alleen nog kunnen verklaren waarom de cholesterol in de slagaders neerslaat.?
En waarom aderverkalking bij iedereen kan voorkomen, ongeacht de cholesterolwaarde in het bloed. Het belangrijkste feit waar men geen rekening mee gehouden heeft, is het volgende:?De beschadiging van het bloedvat gaat in elk geval vooraf aan het neerslaan van de cholesterol!!! Eerst beschadigingen en dan pas cholesterol De stevigheid en flexibiliteit van onze bloedvaten staat in verhouding tot de hoeveelheid en de kwaliteit van het collageen (eiwitsoort die sterke collageendraden vormen) dat erin zit. Het collageennetwerk zit verweven in de wanden van de bloedvaten. Als er niet genoeg collageen is, of als de kwaliteit ervan niet goed genoeg is, dan zullen de slagaders de ongelooflijk grote druk niet lang verdragen en zullen ze vroeg of laat beschadigd raken. De barstjes ontstaan vooral op de plaatsen waar slagaders aan de grootste druk worden blootgesteld. Zoals bijvoorbeeld in de kransslagaders. Dat is dus de ontbrekende schakel. Cholesterol wordt gesmeerd als pleister op de wonde Als ons lichaam niet genoeg vitamine C krijgt, dan zal er minder collageen aanwezig zijn en zal het collageen ook van minder goede kwaliteit zijn. Mijn theorie: Cholesterol is een stof die “gesmeerd” kan worden. Het kan de barstjes opvullen, gladstrijken. Zo komt de cholesterol in de barstjes terecht. Het probeert de fout te verhelpen. Dat is natuurlijk enkel een noodoplossing, want de echte remedie zou zijn dat er meer en beter collageen voorhanden zou zijn. Maar het is beter dan niets. Kijk nog meer feiten over cholesterol op www.cholesterolisnietschadelijk.nl  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.