Carlos Lens smoothies

Smoothies De nieuwe manier van voeden die steeds normaler wordt en steeds gemakkelijk gaat is door middel van smoothies. Een fruit- en groentesmoothie maken is snel en gemakkelijk.

Voor het maken van een smoothie heb je een blender of een staafmixer, een scherp mes en een snijplank nodig. Een dikke smoothie maken is niet zo moeilijk, zelf kinderen kunnen het. Pas alleen op met het snijden et cetera. Wanneer je weet wat de basis is, dan kun jij je eigen smoothies maken en wordt het nooit saai. Je hebt natuurlijk ‘vullen’ en ‘voeden’, kies ervoor wat je precies wilt. Vullen: Soms doet men van alles door de smoothie zonder er bij na te denken. Ze willen gezond doen, maar doen ze dit eigenlijk wel? Bijvoorbeeld in yoghurt zitten koolhydraten. Als je iets ‘schoner’ wilt eten, kies dan voor een biologische kwark. Daar zitten meer eiwitten in als in yoghurt. Een smoothie met bijvoorbeeld alleen kwark, fruit en groenten is te dik om op te drinken, dus moet daar vloeistof bij. Ik ken mensen die dan denken: ,,Hé... Ik doe er Dubbeldrank bij, want dat is gezond.’’, terwijl dit vol suikers zit. Voeg water toe en bepaal zelf hoe dik je je smoothie wilt hebben. Wil je het zoeter? Speel dan met je fruitkeuze. Door het toevoegen van meer voedingsmiddelen zul je een vollere smoothie krijgen. Denk dus goed na over wat je er in doet. Voeden: Hier bedoel ik mee de juiste bouwstoffen binnen krijgen. Het hoeft niet zozeer te gaan om het maken van een dikke, zoete smoothie, zolang je maar zeker weet dat de inhoud gezond is. Het nadeel bestaat echter dat je, als je een waterige smoothie hebt gemaakt, na twee uur weer trek krijgt in eten. Dit is niet verkeerd, zie de smoothie dan als extra en niet als een maaltijd. Eten of drinken? Mijn advies is om een smoothie niet te zien als een maaltijdvervanger. Je mag het doen, maar niet meer dan één maaltijd vervangen door een smoothie. Het nadeel is dat onze hersenen voedsel de opdracht geven om te verteren. Dit proces van verteren wordt aangestuurd als er gekauwd wordt. Ga je alleen maar drinken in plaats van kauwen, dan loopt de vertering dus anders en dat is juist net niet wat je wilt. Ik ben zelf erg druk en begin vroeg met klanten, als ik dan de keuze heb om langer te blijven liggen of om eerder op te staan kies ik voor blijven liggen. Het gemak van een smoothie is soms ook de snelheid. Als ik in een bidon in de auto mijn ontbijt kan drinken is dat voor mij sneller dan gaan zitten en eten. Zo is er voor iedereen weer iets anders dat van gemak kan zijn. Als tussendoortje op je werk je bidon meenemen omdat de kantine niets goeds heeft is ideaal, zo kun je dus op een gemakkelijke manier toch gezond eten en een gezond leven leiden. KLIK HIER EN ONTVANG 10% KORTING OP ALLE PRODUCTEN  VAN DUTCH MANGO

Carlos Lens smoothies

Mede met dit gegeven ben ik samen met twee compagnons de voedingslijn DutchMango begonnen. We hebben goed gekeken naar wat de markt te bieden had en wilden het goed, gezond, gemakkelijk en snel hebben. Hoe kan ik bijvoorbeeld een smoothie maken met superfoods? Koop bijvoorbeeld gojibessen, tarwegras en chiazaden, combineer dat met fruit, kwark et cetera en je bent al top bezig! Al voeg je één superfood toe aan je eetpatroon, dan heeft dat al profijt, omdat een superfood onbewerkt, onbespoten en 100 procent natuurlijk is. Daardoor ligt de voedingswaarde hoger dan bij een standaard stuk fruit. Nu komen er steeds meer blends op de markt. Een blend is een zak of pot met superfoods (poeder) die je kunt toevoegen aan je huidige smoothie, zodat je een hogere voedingswaarde krijgt. je kunt natuurlijk ook een smoothie maken met de blend en alleen vloeistof (water, sap) toevoegen (voeden). Als je bijvoorbeeld kwark of fruit toevoegt, heb je weer een maaltijd. ik neem graag mezelf en de klanten die ik al meer dan tien jaar intensief begeleid als voorbeeld. Er zijn maar weinig mensen die echt alles uit hun voeding kunnen halen. Zelf ben ik geen groenten man. Ik eet wel salades met kip of vis, maar grijp mis op mijn groenten. Daarom neem ik een groene smoothie, waar broccoli, peterselie, tarwegras et cetera in zitten (green blend). Voor kinderen kun je de green blend combineren met vanille yoghurt en een banaan. De smoothie is dan wel iets voller, maar je weet zeker dat ze alles binnen krijgen NAAST hun normale voeding! Heb ik haast, dan pak ik een breakfast blend en maak daar een smoothie van omdat er vezels en pitten in zitten. Kom ik energie te kort, dan zoek ik in plaats van een energiedrankje een blend waar guaraná in zit. Dit stofje geeft je een natuurlijke boost (energy blend). Op deze manier zorg ik ervoor dat ik naast mijn normale eetpatroon de juiste voeding binnen krijg, maar ik zorg er wel voor dat ik gewoon netjes blijf eten en minimaal drie keer per week een uur sport. Bammmmmm...!!!  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.