Beauty Berry Booze

Deze shake is een ode aan het moment dat de dieppaarse gloed van de eerste blauwe zomerbessen in de schappen van de natuurvoedingswinkel mijn blik vangt. Ik laad mijn karretje altijd meteen vol met een aantal dozen.

Het hele jaar kijk ik uit naar dat moment, want blauwe bessen zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook enorm gezond! Ze zitten vol antioxidanten, vitamine C en E, ijzer en nog veel meer. Ze ondersteunen je spijsvertering en de anthocyaan, de stof die de blauwe bes zijn mooie kleur geeft, werkt ook nog eens huidverstevigend!

Mooi de zomer in dus met deze beautyshake. Let op, de havervlokken moeten een nachtje weken. 75 gram blauwe bessen 40 gram havervlokken ½ eetlepel gojibessen 1 theelepel vanillepoeder ½ eetlepel citroensap ½ eetlepel zonnebloempitten 1 banaan ½ eetlepel rijststroop mespuntje vanillepoeder 50 ml water 1 theelepel chiazaad Doe de havervlokken samen met de gojibessen, zonnebloempitten, vanille en het citroensap in een schaaltje, zet het geheel net onder water en week ze overnacht. Week in de ochtend het chiazaad ongeveer tien minuten in een klein beetje water. Doe vervolgens de banaan samen met de blauwe bessen, rijststroop, vanille, het geweekte mengsel, water en chiazaad in de blender en blend op hoge snelheid tot een mooie gladde en dikke smoothie.

Opties: *Vervang de blauwe bessen door aardbeien, bosbessen of bramen, of voeg deze aan de blauwe bessen toe voor een megagezonde shake!

*Als je chiazaad gebruikt, kun je de smoothie ook wat langer staan, dan ontstaat een mooie pudding. *In plaats van rijststroop kun je hier prima kokosbloemsuiker gebruiken.

Voor 1 persoon FOTO: YVONNE PALSGRAAF  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.