Blauwe oogschaduw maakt een comeback in 2024

Het was al een hit in de jaren 80 en nu is het terug: blauwe oogschaduw! Eigenlijk niets nieuws onder de zon.

Al in de negentiende eeuw tekenden vrouwen vaak kleine blauwe lijntjes rond hun ogen. In de loop der jaren is dat verder uitgegroeid tot het gebruik van blauwe oogschaduw. Eerst nog heel subtiel, vaak alleen op het ooglid, maar uiteindelijk steeds uitbundiger. Ben jij uitgekeken op de roodachtige tinten? Ga dan eens voor blauw!

Misschien herinner jij je nog de foto’s van ABBA, de meest populaire Zweedse muziekgroep in de jaren 70 en 80. De dames Agnetha en Frida waren allebei niet vies van experimenteren met uiterlijk en toonden met trots hun blauwe oogschaduw aan het publiek. Het is bij blauwe oogschaduw echter wel een kwestie van oppassen: de scheidslijn tussen goed en fout is hier flinterdun en voor je het weet, denkt iedereen dat iemand je een blauw oog heeft geslagen. Het is de bedoeling dat het allemaal wel subtiel blijft ogen, al trekt die blauwe kleur natuurlijk sowieso behoorlijk de aandacht. Daarom is het zinvol om de lippen zo neutraal mogelijk te kleuren. Als je namelijk zowel de ogen als de lippen alle aandacht laat opeisen, wordt het een potsierlijk geheel waarmee je sowieso de plank misslaat.

Heb je zelf blauwe ogen? Dan is het gebruiken van blauwe oogschaduw niet zo’n goed idee. Het kan wel, maar als je een tint kiest die dezelfde kleur heeft als je ogen, dan zorgt dit ervoor dat de ogen zelf eigenlijk minder mooi lijken door de oogschaduw. Beter kies je dan voor een oogschaduw die een paar tinten donkerder of juist lichter is. Bij bruine ogen heb je dat probleem niet, daar kun je gerust je gang gaan. Begin met het aanbrengen van blauwe oogschaduw op de oogleden, waarbij de kleur aan de randen en in de oogplooi vervaagt. Hoe krachtiger de kleur is, hoe 'harder' die eruit ziet als je niet zou kiezen voor vervaging aan de randen en dat zou zonde zijn. De bekende visagist Leco van Zadelhoff adviseert om de 'smoke-eye-techniek' toe te passen door de onderste wimperrand in te kleuren met een knalblauw oogpotlood en vervolgens donkerblauwe oogschaduw aan te brengen in de buitenste ooghoeken en die uit te blenden naar binnen tot een lichtere kleur blauw.

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.