Durf jij te leven vanuit je sensitiviteit?

Wil jij je minder geleefd voelen, en in plaats daarvan voluit leven waarbij je sensitieve eigenschappen tot hun recht komen?

Hoogsensitief

Hoogsensitieve personen zijn gezegend met fijngevoelige zintuigen. Misschien ervaar je zelf wel hoe gelukkig en ontspannen je kunt voelen door alledaagse zintuiglijke ervaringen, zoals een mooie zonsondergang, het geluid van de vogels of het ruisen van de zee, of de geur van vers gebakken brood of gemaaid gras. Hooggevoelige mensen beleven en verwerken dit soort alledaagse ervaringen op een intensere manier dan mensen die niet hoogsensitief zijn. Van nature is dit een prachtige eigenschap die een verrijking voor je leven kan zijn. Helaas matcht deze eigenschap niet altijd even goed met de gejaagde levensstijl waardoor veel mensen van nu zich laten leiden.

Hoogsensitieve personen verlangen vaak naar een minder stressvol en oppervlakkig leven. In plaats daarvan willen ze bewust in het leven staan en kiezen zich te verbinden met dat wat voor hen van wezenlijk belang is. Ze zijn vaak hun leven lang, bewust of onbewust, op zoek naar zingeving. Dat heeft betrekking op heel veel facetten in hun leven, en hoe ze dat precies in de praktijk brengen luistert voor hen, juist vanwege hun gevoelige aard, vaak heel nauw. Vaak verlangen ze naar relaties met emotionele diepgang, kunnen ze erg genieten van natuur om zich heen, fijne geuren, lekker eten, muziek en kunst. Ze geven kortom graag hun zintuigen de kost en hebben behoefte aan ervaringen van schoonheid, verstilling en verbondenheid. Door de gejaagde en oppervlakkige manier van leven die we tegenwoordig veel om ons heen zien en die ons, of we willen of niet, beïnvloedt, kunnen deze behoeften flink onder druk komen te staan.

Overbelast

In het dagelijks leven voelen hoogsensitieve personen zich vaak overvraagd, overprikkeld en vermoeid. Als gevolg van ingrijpende life-events, zoals een scheiding, overlijden van een dierbare, een verhuizing, verlies van werk, of gewoonweg doordat je opgeslokt voelt door de hectiek van je alledaagse bestaan, kun je de connectie met jezelf verliezen. Op de langere duur leidt deze vervreemding van jezelf vaak tot fysieke en emotionele overbelasting. Deze overbelasting uit zich dan bijvoorbeeld in klachten van burn-out, depressiviteit, piekeren, angsten, of het hebben van een negatief zelfbeeld.  
Heb je last van dit soort klachten? Dan is het belangrijk dat je hiervoor psychologische behandeling krijgt.

Leven vanuit je sensitiviteit

Herken jij je in bovenstaande beschrijving? Wil jij je minder geleefd voelen, en in plaats daarvan voluit leven waarbij je sensitieve eigenschappen tot hun recht komen? Dan zou je in de Praktijk voor Sensitieve Psychologie wel eens goed op je plek kunnen zijn. In mijn praktijk maak ik graag gebruik van de natuur als inspiratiebron. De hoogsensitieve persoon zou je dan bijvoorbeeld kunnen zien als een delicate bloem. Onder gunstige omstandigheden, zoals een rijke voedingsbodem, niet te veel en niet te weinig zonlicht, en voldoende water, floreert deze mooie bloem als geen ander. De unieke eigenschappen van de bloem komen zo volledig tot hun recht en de bloem is zowel voor zichzelf als diens omgeving een ware opsteker. Juist omdat het een delicate bloem is, luisteren die omstandigheden nauw; de wortels van de bloem zijn immers zeer scherp afgesteld. En als die omstandigheden niet ideaal of misschien zelfs schadelijk zijn, kan de fut uit de bloem verdwijnen. Samen met jou wil ik op onderzoek uitgaan naar wat jou voeding geeft en hoe je in overeenstemming met je behoeften kunt gaan leven, zodat je je energie en levenslust weer terugkrijgt. Voel je uitgenodigd om een afspraak te maken en ermee aan de slag te gaan. Durf te gaan leven vanuit je sensitiviteit en ga ervaren wat voor verschil dit maakt in je persoonlijk leven!

Wil jij minder geleefd worden en in plaats daarvan voluit leven waarbij je sensitieve eigenschappen tot hun recht komen? Dan zou je in deze praktijk wel eens goed op je plek kunnen zijn. Voel je uitgenodigd om een afspraak te maken en ermee aan de slag te gaan!

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.