Alcoholgebruik 40 dagen op pauze IkPas

Nederland zet 40 dagen het alcoholgebruik op pauze Ruim 6000 Nederlanders hebben zich al ingeschreven voor IkPas. Veel van hen zetten hun alcoholgebruik vanaf vandaag 40 dagen op pauze.

Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten zorgt ervoor dat je zicht houdt op de functie van alcoholgebruik in je leven en dat je ook op de langere termijn minder alcohol drinkt. Het aantal deelnemers aan de actie ten opzichte van voorgaande jaren stijgt gestaag en maakt duidelijk dat Nederlanders niet alleen het nut zien van een alcoholpauze, maar ook daadwerkelijk de uitdaging aangaan. IkPas in Nederland groeit Een groeiend aantal mensen kiest ervoor om zijn of haar alcoholgebruik te pauzeren vlak voor de lente. Vandaag starten er ruim 3100 deelnemers aan de 40 dagen-actie. De overige mensen starten op 1 maart aan de 30 dagen actie, de inschrijving loopt dus nog door via www.ikpas.nl. Het aantal initiatieven om tijdelijk geen alcohol te drinken neemt duidelijk toe. Niet alleen zijn er steeds meer mensen die in januari tijdelijk niet drinken, maar ook neemt het animo om aan IkPas deel te nemen groeit. Wat levert IkPas op? De deelnemers van IkPas merkten meer positieve effecten van een maand het alcoholgebruik op pauze zetten. Zo voelt meer dan de helft van de deelnemers zich fitter. Slaapt 40% beter, 20% valt af en 38% heeft geld bespaard. Ruim 65% van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt, 43.5% heeft het gevoel een gewoonte te hebben doorbroken en 43.7% kan beter nee zeggen tegen alcohol. IkPas 2018 Een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. IkPas is de Nederlandse vertaling van campagnes die ook in veel andere landen wordt gehouden: Dry January in Engeland, Tournee Minerale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, Verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit. Vandaag start de 40 dagen actie, die gelijkloopt met de traditionele vastentijd en duurt tot en met 25 maart. Van 1 maart tot en met 30 maart 2018 vindt de 30 dagen versie plaats. Iedereen die ook mee wil doen en de voordelen zelf wil ervaren kan zich nog tot en met zondag 18 februari inschrijven voor de 40 dagen en nog tot en met 5 maart voor de 30 dagen via www.ikpas.nl. Inschrijven& meer info: www.ikpas.nl Facebook: facebook.com/ikpasnl Twitter: twitter.com/Ik_PAS Instagram: instagram.com/ikpasnl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.