Silent zen sessie

Happiness of oneself, bereikt men tenslotte, through the happiness of others! In deze stressvolle tijden, lukt het vele mensen, van allerlei pluimage, om in slechts een uur tijd, tot een niveau van ontspanning te komen die ze vaak elders niet bereiken. Vanuit de wijde omgeving komen succesvolle zakenmensen, sporters, stellen en groepjes gasten die veel baat hebben bij zo’n silent-zen-sessie regelmatig langs.

In principe, is de silent-zen-sessie gewoon een opgieting, löyly of aufguss, waarbij ik heel langzaam en geleidelijk aan, ongemerkt steeds een beetje meer meditatie heb toegevoegd. Zoals de naam al zegt, is stilte erg belangrijk en ondanks dat het geven van een opgieting fysiek best zwaar werk is, kan de uitdagende taak om een gezellige groep van 40-80 (vaste) gasten, van begin tot eind, stil te krijgen/houden, mij soms veel energie kosten. Maar dan heb je ook wat: het is in diezelfde stilte dat de mensen even alles buiten de cabine en buiten hun eigen lichaam om, vergeten en bij iedere ademhaling, steeds dieper in ontspanning- en zichzelf zinken. Als je tijdens een opgieting je lichaam en geest zo stil mogelijk houdt, houd je het ook makkelijker vol. Met de juiste aanwijzingen, kunnen zelfs beginners zich volledig overgeven, de angst voor de warmte laten gaan, genieten en de vele voordelen ervan ervaren. Het is geen wedstrijd en iedereen luistert naar zijn- of haar lichaam en loopt er uit wanneer ze hun eigen grens bereikt hebben. Bij de meeste opgietingen is het dan daarna afgelopen, maar bij de silent-zen-sessie begint het proces dan pas. In stilte, lopen de gasten, die de silent-zen-sessie een eerlijke kans geven, richting de ligweide en gooien hun lichamen heerlijk horizontaal; liggen en loslaten. Zo pakken ze, na het ‘harde werk’ in de warmte, de beloning, even helemaal niets meer te moeten. Ze ervaren de zogenaamde ‘natural high’, een lichte draaierigheid, waarin alle stress geleidelijk van hen afglijd. Bij tekenen van kippenvel, staat men slowmotion op en begint het spel der contrasten. Hier motiveer ik de gasten om geen voorkeur voor de warmte ten opzichte van de kou te hebben en na het koud afdouchen en even dompelen, voelen mensen zich weer als herboren; mission accomplished! Warme groet, saunameester Jeroen www.fortresortbeemster.nl/wellness/opgietingen/  

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.